BOUWEN AAN KWALITEIT, INNOVATIE EN DUURZAAMHEID
Geert Berkein Berkein Architects

BOUWEN AAN KWALITEIT, INNOVATIE EN DUURZAAMHEID

Bedrijfsprofiel - Berkein Architects

Met jarenlange expertise staat Berkein Architects voor hoogwaardige en kwalitatieve architectuur. Tegelijk gaat het architectenkantoor volop voor duurzame ontwikkelingen en een verdere uitbreiding van hun regio. Van masterplanning, architecturale vormgeving tot bouwcoördinatie biedt het team zijn diensten aan, volledig afgestemd op de klant en het project.

De kantoren van Berkein Architects zijn gevestigd in het Oost-Vlaamse Aalter en het Bulgaarse Sofia. Het bureau beheert hoofdzakelijk projecten voor investeerders, bouwpromotoren en particulieren in Oost- en West-Vlaanderen. Door de recente samenwerking met Myth Architects versterkt Berkein Architects zijn activiteiten in de kustregio. Het bureau startte in de jaren tachtig op de residentiële markt met private woningen. Al snel kwamen daar appartementen en kantoorgebouwen bij. Intussen groeit het kantoor verder ook sterk in ‘urban planning’

All-in-one-formule

Oprichter architect Geert Berkein en zijn managing partner Kristof Van Parys zijn duidelijk: “Architectuur is onze corebusiness. We zijn streng op het waarborgen van onze kwaliteit.” Tegelijk biedt Berkein Architects meer dan dat. Door een verticale integratie aan diensten reikt het bureau alle randzaken rond architectuur binnenshuis aan. “Op vraag van onze klanten ontwikkelden we specifieke diensten. Intussen zijn we uitgegroeid tot een onestopshop voor alles wat met architectuur te maken heeft.”

Daarvoor gaat Berkein Architects mee in het BIM-verhaal, het Building Information Modeling. “We visualiseren al onze projecten en geven die digitaal vorm, rekening houdend met alle parameters die bij een bouw komen kijken”, leggen de ondernemers uit. “Denk aan CO2-uitstoot, prijzen en bouwplanning. De 3D-modellen worden uitgewerkt tot 4D, 5D en 6D waar connectie met prijsopvolging, planning en ecologische voetafdruk van het gebouw mee worden opgenomen. Naast visuals maken we ook animatievideo’s en is de stap naar VR en AR ook genomen.”

Een brede kijk op bouwen

Het architectenbureau ontwerpt niet enkel plannen voor particulieren, investeerders en promotoren, maar voert ook urban planning uit. Geert : “Wij bieden openbare besturen een duidelijk visie op ruimtelijke uit- en inbreiding en kijken daarbij ook naar het sociale, het groene en het omgevingsaspect. De totaliteit is belangrijk geworden samen met de bouw zelf.”

Berkein Architects evolueert mee met de tijd en de extra vraag naar service van de bouwheer en omgeving, zonder daarbij kwaliteit uit het oog te verliezen. “Onze eigen productontwikkeling is interessant voor zowel onze klanten als onszelf. Dat we als architectenbureau verder kijken dan zuiver ontwerpen en bouwen, maakt onze diensten sterker. We denken toekomstgericht, maar blijven streven naar hoogwaardige kwaliteit van architectuur”

Berkein Architects
Bellemstraat 50
9880 Aalter - België

T. 09 227 88 27

info@berkein.com 
www.architectenburoberkein.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels