BOUWEN VOOR PROFESSIONALS, MET ARCHITECTURALE EN FUNCTIONELE MEERWAARDE
Jan Claeys
& Sabine Deleu
Claeys Architecten

BOUWEN VOOR PROFESSIONALS, MET ARCHITECTURALE EN FUNCTIONELE MEERWAARDE

Bedrijfsprofiel - Claeys Architecten

Het team van Claeys Architecten uit Roeselare denkt proactief mee en speelt kort op de bal. Twee kwaliteiten die voor professionele bouwprojecten onmisbaar zijn. Geen wonder dus dat Jan Claeys en Sabine Deleu zich specifiek op de professionele klant richten. Van bedrijfs- of kantoorgebouw tot projectontwikkeling. “We werken echt à la carte.”

Wat klein begon groeide uit tot een architectenkantoor met elf medewerkers. Aan het hoofd nog steeds architect Jan Claeys, die in 1993 afstudeerde en meteen zijn eigen bedrijf begon. De eenmanszaak was initieel gevestigd in Passendale en focuste zich op kleine verbouwingen. De gestage groei – zowel wat het team als de projecten betreft – deed het kantoor een viertal jaar geleden verhuizen naar Roeselare. In het moderne bedrijvenpark R.Plaza naast de N36 genieten ze nu van een grotere visibiliteit en een vlotte bereikbaarheid.

Op maat van de klant

Wat een professional precies zoekt bij een architect hangt af van het soort gebouw en het gebruik ervan. Doorheen de jaren deed Claeys Architecten ervaring op voor uiteenlopende projecten. Sabine Deleu, die samen met haar man Jan Claeys het bedrijf runt, legt uit: “Een kantoorgebouw is het uithangbord van een bedrijf. De architecturale uitstraling en de highend afwerking staan voorop. Bouwt een bedrijf daarentegen een hoogstockage of een diepvriesmagazijn, dan draait alles om de functionaliteit. Uiteraard voorzien we deze gebouwen ook van een mooi jasje, maar dat is ondergeschikt aan het praktische. We hebben de nodige kennis en competenties in huis, en omringen ons waar nodig met vertrouwde specialisten.”

Partner voor projectontwikkeling, bedrijfsgebouwen en kantoren

Jan en Sabine zijn zelf het eerste aanspreekpunt en begeleiden de klanten tot en met de omgevingsvergunning. Al bij de eerste kennismaking is dat persoonlijke contact belangrijk. “Neem nu een bedrijfsgebouw. Daar matchen we de architectuur met het DNA van de bedrijfsleiders. Daarvoor moet je elkaar ontmoet en gesproken hebben”, aldus Sabine. “Bouwheren kunnen erop vertrouwen dat we alles in acht nemen en goed opvolgen, zodat ze zelf de focus houden op hun corebusiness. Ook als er nadien nog wijzigingen gevraagd worden. Onze meetstaten en bestekken zijn volledig en transparant. Ze weten altijd precies wat ze mogen verwachten en we kunnen zo binnen het vooropgestelde budget blijven.”

Ook voor projectontwikkeling beschikt Claeys Architecten over de nodige expertise. Een haalbaarheidsstudie onderzoekt de mogelijkheden van een perceel. Door goed in te schatten wat mogelijk is, hakt de klant geïnformeerd knopen door om bijvoorbeeld een site effectief aan te kopen. “Natuurlijk is snelheid hier opnieuw cruciaal”, benadrukt Sabine. “Een projectontwikkelaar wil vooruit met zijn plannen. Wij staan klaar met raad en daad.”

Claeys Architecten
Koestraat 175A, bus 3.1
8800 Roeselare - België
T. 051 78 09 92

info@claeysarchitecten.be
www.claeysarchitecten.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels