BOUWPARTNER IN TOTAALPROJECTEN
Wendy Calleeuw
Kurt Blieck
& Jacques Calleeuw
C/B Bouw

BOUWPARTNER IN TOTAALPROJECTEN

Bedrijfsprofiel - C/B Bouw

Een bouwpartner voor residentiële totaalprojecten, met een specialisatie in historisch schrijnwerk. Dat is C/B Bouw uit Brugge in een notendop.

C/B Bouw is een algemene bouwonderneming uit Brugge met een focus op residentiële totaalprojecten in West- en Oost-Vlaanderen. Het bedrijf bestaat sinds 2006 en telt vandaag zo’n 15 medewerkers.

Zaakvoerder Kurt Blieck: “We werken hoofdzakelijk in opdracht van architecten en bouwpromotoren, maar evengoed voor particuliere bouwheren die een partner zoeken voor een totaalproject zonder zorgen. Van ruwbouw tot afwerking, we doen alles in eigen beheer. Zo hebben we steeds zicht op het volledige plaatje en heeft de klant slechts één aanspreekpunt van begin tot einde.”

Restauratie van historische gebouwen

Ook al realiseert C/B Bouw vaak volledige nieuwbouwprojecten, toch is het bedrijf vooral gespecialiseerd in de restauratie en het verbouwen van geklasseerde waardevolle historische gebouwen, herenhuizen en landhuizen in hoevestijl. Zaakvoerder Jacques Calleeuw: “We zijn zeer sterk in de restauratie van authentieke elementen, zoals natuursteen, pleisterlijsten, dakgebinten, enz. We hebben hierin de voorbije jaren een enorme knowhow opgebouwd. Ook voor de reproductie van nieuw schrijnwerk en dakgebinten naar oud model komen klanten bij ons aankloppen.”

Passie voor hout

Jacques Calleeuw: “Vanuit mijn achtergrond als schrijnwerker groeide onze specialisatie in historisch schrijnwerk. Zowel de productie als de restauratie van houten ramen en eiken dakgebinten gebeurt in ons atelier in de Monnikenwerve in Brugge. Maar ook keukens, kasten, deuren en ander schrijnwerk op maat doen we zelf, van ontwerp tot installatie. Hiermee onderscheiden we ons van andere bouwbedrijven, die dit soort werk vaak uitbesteden aan onderaannemers.”

Modulaire units

Tijdens de coronaperiode breidde C/B Bouw zijn aanbod uit met de productie van modulaire units, de perfecte oplossing voor wie op korte termijn extra woon- of leefruimte wil creëren. En de vraag blijft groot. Kurt Blieck: “Een thuiskantoor, een poolhouse, een zorgwoning voor hulpbehoevende ouders, een uitbreiding van de bestaande woning, een bescheiden vakantiewoning … De toepassingen zijn eindeloos. De klant heeft de keuze uit een aantal standaard modules, opgebouwd uit een stalen constructie of in houtskeletbouw. Daarnaast ontwerpen we ook oplossingen op maat.”

Jacques Calleeuw: “Het gaat om een duurzaam en flexibel systeem dat afgewerkt wordt met zeer kwalitatieve materialen. De gevel werken we bijvoorbeeld af met cedral, crepi of zink, voor de ramen kan de klant kiezen uit pvc, aluminium of hout. Ook voor de binnenafwerking, zowel vloer, keuken als badkamer, zijn er tal van mogelijkheden. Van de voorbereidende grondwerken tot het sanitair, we doen de uitvoering van a tot z en leveren een volledig gebruiksklaar pand op. Wie graag de mogelijkheden met eigen ogen wil zien, kan terecht in onze kijkwoning in Brugge.”

De grootste troef van dit modulaire systeem is ongetwijfeld de snelle doorlooptijd. Kurt: “Nadat we alles ter plaatse hebben opgemeten, tekenen we een ontwerp uit in 3D. Na goedkeuring door de klant wordt de unit opgebouwd in ons atelier. Daarna gaat alles in stukken naar de werf. Amper drie maanden later kunnen we het project opleveren. Ook de eenvoudige administratie is voor velen een belangrijke troef. Voor constructies kleiner dan 48 m2 heb je immers geen bouwvergunning nodig en geldt enkel een meldingsplicht.”

Blijven ontzorgen

De rode draad bij C/B Bouw is duidelijk ontzorgen. En daar blijft het bedrijf verder op inzetten. Kurt: “Binnenkort bieden we ook tuinaanleg aan. We willen echt een totaalpartner zijn voor onze klanten die hun (ver)bouwproject volledig uit handen neemt. Ervoor zorgen dat ze het gevoel hebben: ik moet zelf nergens aan denken en alles komt in orde.”

C/B Bouw
Monnikenwerve 10
8000 Brugge - België

T. 050 54 66 52

info.cbbouw@gmail.com
www.cbbouw.com

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels