Brandbestrijding op hoog niveau
Dimitri Mullebrouck,
Brian Vandekerckhove,
Evelyn & Frederik Verhoye
ALM Lift - Ingenial

Brandbestrijding op hoog niveau

Testimonial - ALM Lift - Ingenial

De installatie en het onderhoud van hydraulische blussystemen in uitdagende bedrijfsgebouwen vragen om een uitgebreid en flexibel gamma aan toestellen om in de hoogte te werken. Ingenial vond in ALM uit Pittem de geschikte partner. Ondertussen loopt de samenwerking al ruim 15 jaar en kwam er ook een educatief luik bij. Een verhaal van gedeelde waarden zoals kwaliteit, service en een aanpak op maat.

Ingenial huist ondertussen ruim een jaar op hun nieuwe site in Evolis Kortrijk, een plek die ze kregen omwille van hun innovatieve karakter. Sinds de oprichting in 2003 legt de installateur van vast opgestelde hydraulische blusinstallaties de lat dan ook hoog, voor zichzelf en voor zijn partners. Op de eigen site uit zich dat in de gloednieuwe vuurbunker. Daar geven ze demo’s en opleidingen aan klanten en fabrikanten, maar evengoed aan verzekeringsmaatschappijen, studiebureaus en de brandweer. Die hoge kwaliteitseisen tonen hun resultaten op de werkvloer, bijvoorbeeld op de vele werven in de petrochemische sector waar de voorschriften en eisen extreem streng zijn.

Proactieve partner

Een uitdagende werf waar de projectmanager even wil dubbelchecken welke hoogtewerkers het meest geschikt zijn? Een klant die extra toeziet op de aanwezigheid van de juiste attesten en documenten? ALM denkt met plezier actief mee. 

“Op de meeste vlakken zitten we sowieso op dezelfde lijn”, zegt Evelyn Verhoye van ALM. Samen met haar broer Frederik leidt ze het familiebedrijf. “We vernieuwen ons machinepark geregeld en voorzien elk toestel van een QR-code. Eén scan volstaat om alle documenten te zien op de smartphone of tablet. Zo is een controle op de werf snel gebeurd en voorkomen we problemen. Zeker voor Ingenial, met veel werven in de petrochemie en de voedingsindustrie, is dat een grote plus.”

Voor Ingenial is het ook cruciaal dat ALM kort op de bal speelt. Zaakvoerders Dimitri Mullebrouck en Brian Vandekerckhove leggen uit: “Doet er zich een probleem voor, dan moeten we binnen de acht uur interveniëren. Soms hebben we dus last-minute een lift nodig. Een telefoontje naar ALM volstaat opdat onze lift tijdig op de locatie is. Zo kunnen wij op onze beurt de Ingenial-klant depanneren, met moderne machines in topconditie bovendien.” 

Bij ALM is al zowat driekwart van het wagenpark elektrisch en zijn de eerste hybridetoestellen aan het assortiment toegevoegd.

Grensverleggende projecten

Samen verleggen ALM en Ingenial grenzen, zowel qua complexiteit van de uitgevoerde werven als wat de geografie van de projecten betreft. Kleppen steken onder het normale vloerniveau bijvoorbeeld, dat is een uitdaging op zich voor de stabiliteit van de machine en de veiligheid van de installateurs. ALM hielp het juiste toestel kiezen en zorgde zo mee voor een vlekkeloze uitvoering. 

“We gaan ook letterlijk samen over de grens”, klinkt het bij Ingenial. “Net als ALM zoeken we niet actief naar opportuniteiten in het buitenland, maar we volgen onze klanten wel als zij over de grens aan de slag gaan. Zo werkten we onder meer samen in Indachlor Duinkerke. Voor ons was het zelfs geen vraag wie onze liften zou leveren. We belden gewoon naar ALM.”

Het partnership blijft trouwens evolueren. Ingenial doet vandaag al beroep op ALM voor zijn opleidingen heftruck, hoogtewerker en VCA-attestering. Bovendien biedt Ingenial met de nieuwe vuurbunker binnenkort zijn eigen opleidingen aan. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. 

“Bij onze klanten is er ongetwijfeld interesse voor deze nieuwe opleidingen in de vuurbunker. Ook op dat vlak zullen we de komende jaren hoogstwaarschijnlijk productief samenwerken”, besluiten beide bedrijven enthousiast.

ALM Lift
almlift.be
Ingenial
ingenial.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels