Comfortabele gentleman
Jean-Baptiste Tobler
& Steve Dupont
Hyundai Tucson
1.6 T-GDI Hybrid

Comfortabele gentleman

De Test - Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Hybrid

www.autogroep-servayge.be
www.decostere.be

Een model een frisse boost geven op een moment dat het eigenlijk niet echt nodig is? Hyundai waagde de gok met de Tucson. Het resultaat? Een klingelende jackpot. De Koreanen lieten deze SUV een totale metamorfose ondergaan, die helemaal in de smaak valt bij Steve Dupont. De HR-manager van Decostere Accountancy onderwierp de nagelnieuwe wagen aan een test op uitnodiging van Autogroep Servayge en STERCK.

Hyundai_Tucson_hybrid_Steve_dupont_Decostere_accountancy

Een sportieve chauffeur”, omschrijft Steve Dupont zichzelf glimlachend, al mogen we dat eigenlijk meteen flink nuanceren. “Sinds de geboorte van ons zoontje, vorig jaar, bouw ik toch meer voorzichtigheid in onderweg. Ik kan nog altijd genieten van een mooie auto, maar sinds ik voor Decostere Accountancy het wagenpark beheer, heb ik me ook in het technische en fiscale plaatje verdiept. Dat is heel interessant. We vinden het als bedrijf belangrijk onze medewerkers met een wagen te laten rijden die mag gezien worden, waarvan het TCO-plaatje klopt en die ook een antwoord biedt op onze drang naar vergroening.”

Hyundai_Tucson_hybrid

Hyundai_Tucson_hybrid

Hyundai_Tucson_hybrid

Gemoderniseerd interieur

De Hyundai Tucson is overigens helemaal geen onbekende voor Dupont. “Sinds vorig jaar rijden we thuis met dit model, weliswaar met de vorige versie. Daarom moest ik ook geen twee keer nadenken toen Autogroep Servayge me de kans bood de opvolger te testen. Het werd me snel duidelijk dat de twee modellen eigenlijk niet meer met elkaar te vergelijken vallen. De ontwerpers bij Hyundai hebben zich vakkundig van hun taak gekweten. Vooral het gemoderniseerde interieur viel me meteen op: het gerestylede dashboard, de mooie console waarin het scherm naadloos is verwerkt, de ‘open view’ … Het zijn stuk voor stuk tot de verbeelding sprekende optimalisaties.”

Verbeterde technologieën geven je een hoger gevoel van veiligheid en zekerheid.

Jean-Baptiste Tobler, fleetmanager bij Autogroep Servayge, hoort het graag. “Je moet ballen aan je lijf hebben om een model dat zo goed scoort, toch quasi vanaf nul opnieuw te ontwerpen. De wagen is iets langer en valt meteen op door de aangepaste lichten. Zo springen de ‘Angel Wings’ die in de grille verwerkt zijn en de ledstrip achteraan, sterk in het oog. Daardoor heeft de wagen zowel bij helder als bij donker weer een goede herkenbaarheid.”

Jean-Baptiste_Tobler_Autogroep_servayge Autogroep servayge

Autogroep Servayge, dat in 2021 zijn vijftigste verjaardag viert, legt zich al geruime tijd toe op de distributie van de Aziatische merken Hyundai, Nissan, MG, Suzuki en Maxus. Vanuit twee West-Vlaamse (Zwevegem en Menen) en twee Oost-Vlaamse vestigingen (Gent en Deinze) helpt het bedrijf via de fleet advisor bedrijfsleiders en mobiliteitsverantwoordelijken de juiste wagens voor hun vloot te kiezen. De à la carte-aanpak laat toe om voor elke zelfstandige, kmo of particulier het geschikte voertuig te adviseren, gekoppeld aan alle fiscale berekeningen en een service van A tot Z.

Geoptimaliseerde technologieën

Het bleef niet bij een positieve eerste indruk. “De wagen is nog een stuk comfortabeler geworden”, gaat Steve verder. “Als je instapt, gaat de zetel automatisch wat achteruit, om weer vooruit te schuiven tot de ingestelde stand eenmaal je plaats hebt genomen. De Tucson beweegt zich doorheen het verkeer als een vis in het water: starten, stoppen, manoeuvreren … Alles gebeurt dynamisch en snel. Deze full hybride telt 230 paarden onder de motorkap en die voel je wel. Een ander pluspunt is de erg stabiele wegligging, zo merkten we onder meer op de autostrade. Ook bij hogere snelheden gedraagt de wagen zich als een ­comfort biedende gentleman. Verbeterde ­technologieën zoals de adaptieve cruisecontrol en de lane assist geven je een hoger gevoel van ­veiligheid en zekerheid.”

Hyundai_Tucson_hybrid

“Steve stipt daar twee waarden aan die voor Hyundai van primordiaal belang zijn”, pikt Tobler in. “Je kan wel een verbeterde beleving aan boord creëren, maar je moet ook denken aan de andere weggebruikers. Zo is er de handige dodehoekassistent, die automatisch wordt ingeschakeld van zodra je de richtingaanwijzer aanzet en waardoor het beeld van die hoek binnen het gezichtsveld van de bestuurder wordt geprojecteerd. Ook de automatische noodremsystemen met kruispuntendetectie en bij achterwaarts parkeren zijn handige veiligheidssnufjes. Op vlak van connectiviteit is Hyundai eveneens een koploper: de BlueLink app laat de bestuurder toe om via zijn smartphone om onder meer vooraf routes in te stellen en biedt diverse real-time services. De remote smart parking assist maakt het mogelijk om via een slimme sleutel de wagen automatisch voor- of achteruit te laten rijden, wat handig is bij smalle plaatsen waarbij je zelf na het parkeren amper nog uit de wagen zou kunnen stappen.”

Je moet ballen aan je lijf hebben om een model dat zo goed scoort, toch quasi vanaf nul opnieuw te ontwerpen.

Wagenparkswitch

Als fleetbeheerder is Steve Dupont niet ongevoelig voor andere troeven van Hyundai in het algemeen, en de Tucson in het bijzonder. “Sinds twee jaar zetten we ook in op de vergroening van het wagenpark met Decostere Accountancy”, legt hij uit. “Dat betekent dat we alle diesels uitfaseren en overschakelen naar benzines en wagens met nog milieugunstigere aandrijvingen, met de hybridemodellen op kop. Het is alleszins een positieve tendens dat de (duurdere) cataloguswaarde van groene wagens stilaan opschuift in de richting van die van auto’s op fossiele brandstoffen. Hyundai profileert zich daarbij als de koning van de verschillende aandrijvingen.”

Hyundai_Tucson_hybrid

“Hyundai slaagt er almaar beter in om een premiumgevoel te combineren met behoud van veiligheid, degelijkheid én aantrekkelijke prijzen”, aldus Jean-Baptiste Tobler. “Door de verschillende aandrijvingen en uitrustingsniveaus spreekt dit model diverse segmenten aan en daarvan merken we nu al de positieve gevolgen in de verkoop. Dat zorgt voor een welgekomen lichtpunt in deze bizarre tijden.”

Decostere_accountancy Decostere Accountancy

Decostere Accountancy is een allroundkantoor inzake accountancy en fiscaliteit, bedrijfs-, hr- en juridisch advies. Het bedrijf bestaat intussen tachtig jaar en beleefde de jongste jaren zowel organisch als door overnames een stevige groei. De onderneming telt bijna 100 medewerkers en bedient de klanten vanuit filialen in Avelgem, Waregem, Roeselare, Ieper, Izegem, Langemark-Poelkapelle en Drongen.

Voor Steve Dupont is het nu al een uitgemaakte zaak dat de Tucson in het wagenpark van Decostere Accountancy terecht zal komen. “De Tucson biedt een mooie aanvulling op het huidige aanbod binnen ons wagenpark. Het is een wagen die veel cachet uitstraalt en de visibiliteit van ons bedrijf ­positief zal ondersteunen.”

Hyundai_Tucson_hybrid

Hyundai Tucson
1.6 T-GDI Hybrid

Bevindingen

Aantrekkelijk interieur en exterieur met een modern design.

KRELL-audiosysteem waarborgt een prachtige geluidservaring.

Dodehoekassistent en andere snufjes verhogen veiligheidsgevoel.

Technische specificaties

 • Cilinders: 4
 • Cilinderinhoud: 1598 cc
 • Vermogen: 169 kw / 230 pk bij 5.500 tpm
 • Koppel: 265 Nm bij 1.500-4.500 tpm
 • Verbruik (WLTP): 5,6 - 5,7 l/100 km
 • Gecombineerde uitstoot: 127 - 131 (WLTP)
 • 0-100 km/u: 8,0 seconden
 • Afmetingen (mm): 4500 (l) 1865 (b) 1653 (h)
 • Topsnelheid: 193 km/u
 • Inhoud kofferruimte: 616 – 1795 liter
 • Catalogusprijs: € 29.007,44 – 37.643,80 (excl. btw)

Andere aandrijvingen

 • Andere aandrijvingen: benzine, diesel, mild- en plug-in hybride
 • Aftrekbaarheid: max. 100%

Autogroep Servayge

Decostere Accountancy

Top5 meest gelezen
  Top5 gedeelde artikels