Communicatie met impact
Victor Daels, Benjamin Van Deynse
& Stefan Soutaer
LUXATEC - ANYFACE

Communicatie met impact

Testimonial - LUXATEC - ANYFACE

Onder het motto ‘Lift your brand’ begeleidt ANYFACE bedrijven naar een professionele communicatie via de verschillende media. Een van die bedrijven is LUXATEC, installateur algemene elektriciteitswerken, verlichting en domotica. Vroeger beter gekend onder de naam Zwaenepoel Technics en sinds de overname in augustus 2022 klaar voor een nieuwe start. Zaakvoerders Benjamin Van Deynse en Victor Daels vertellen over het traject dat ze samen met ANYFACE aflegden.

Stefan Soutaer, zaakvoerder: “ANYFACE staat voor een totaalconcept. Samen met de klant denken we na over de strategie en kijken we van daaruit wat er nodig is om het merk te activeren en het verhaal verder te versterken: website, logo, foto, video, sociale media, winkelinrichting … We gaan binnen ons netwerk op zoek naar de juiste partners, brengen ze samen en waken erover dat het plaatje klopt. LUXATEC is het perfecte voorbeeld van een sterk verhaal dat dankzij de juiste communicatie impact creëert.”

Benjamin: “Ik werkte eerder al eens samen met ANYFACE in een vorige professionele carrière en had goede ervaringen met de aanpak en manier van werken. Onze keuze was snel gemaakt.”

Victor: “Met Zwaenepoel Technics namen we een bedrijf over met heel wat expertise aan boord en een uitgebreid klantenbestand. Alleen misten we een krachtige en authentieke uitstraling. Van bij het begin was het duidelijk dat we werk moesten maken van een branding die bij onze manier van ondernemen paste. We wilden het goed doen en op ons eigen tempo. En daar zaten we met ANYFACE meteen op dezelfde lijn.”

Benjamin: “We kozen er bewust voor om het traject stap voor stap aan te pakken. Niet alleen om budgettaire redenen. We namen eerst de tijd om onze klanten beter te leren kennen. Daarna gingen we nadenken over waar we naartoe willen en wat onze strategie moet zijn. Als startende ondernemer is het best een uitdaging. Je wil vooruit, maar ondertussen moeten medewerkers en leveranciers betaald worden en wil je nieuwe projecten binnenhalen.”

Stefan: “We startten met het scherpstellen van de missie in een strategische workshop en kozen na enkele sessies een nieuwe naam en branding. Daarna maakten we werk van een stappenplan: waar willen we naartoe, wat gaan we wel en niet doen, hoe betrekken we de medewerkers, op welk tempo en met welk budget?”

Victor: “De signalisatie van ons nieuwe pand in Jabbeke stond hoog op ons prioriteitenlijstje. Als installateur in verlichting en elektriciteit is een professionele uitstraling belangrijk. Op basis van zeer realistische mock-ups kozen we voor een logo in 3D met indirecte ledverlichting. Als link naar onze business kan dit tellen. Daarnaast werd ook de raamsignalisatie aangepakt met een speelse variatie van ons logo. Het resultaat mag er zijn en stimuleert ons en onze medewerkers om er dagelijks in te vliegen!”

Benjamin: “Het was indrukwekkend hoe snel er geschakeld werd. Eenmaal we de naam en bijhorende branding hadden gekozen uit de verschillende voorstellen, werd op zeer korte termijn gezorgd voor een wachtpagina op de website. Ondertussen is de nieuwe website klaar en vormt het het uithangbord van LUXATEC. We zijn ook zeer tevreden over de nieuwe naam en de professionele uitstraling van logo en branding.”

Victor: “Vandaag zijn we operationeel in ons nieuwe pand in Jabbeke en werken we verder aan de afwerking van toonzaal en kantoren. We willen nu vooral de tijd nemen voor onze projecten, om daarna te evalueren en te kijken wat ons bedrijf nodig heeft om verder te groeien. Sowieso blijft ANYFACE onze allround partner. Het team kent ons en kan kort op de bal spelen als we bijvoorbeeld gadgets of werfborden nodig hebben. Voor ons is ANYFACE echt een onestopshop op het vlak van communicatie.”

Stefan: “Zwaenepoel Technics was nauwelijks aanwezig op sociale media. We beginnen dus van nul met een stappenplan en budget. Via gerichte campagnes spreken we de doelgroep aan, met het doel om daar echt ‘top of mind’ te zijn. De doelgerichtheid van sociale media is immers ongeëvenaard.”

ANYFACE
www.anyface.be
LUXATEC
www.luxatec.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels