Constructieve samenwerking voor hoge woonkwaliteit
Kurt Declerck
& Karsten Foekens
Techbox - Danneels

Constructieve samenwerking voor hoge woonkwaliteit

Testimonial - Techbox - Danneels

In Maldegem bouwt Danneels in de Donkstraat een nieuwe, aangename woonwijk. Dat gebeurt vlak bij een school, met landbouwgronden als sfeervol panorama en met aandacht voor wooncomfort. Voor dat laatste doet de projectontwikkelaar al vijftien jaar een beroep op het specialistenteam van Techbox. “We begrijpen elkaar met enkele woorden en dragen dezelfde waarden hoog in het vaandel”, zegt Karsten Foekens, CEO bij Danneels.

De stijlvolle landelijke architectuur van woonwijk Donk past perfect in de rustige omgeving. Deze energiezuinige woningen kenmerken zich onder meer door een grote lichtinval en een optimale connectie tussen binnen en buiten. Ze hebben een volledig ingerichte keuken en badkamer, vier slaapkamers, een terras, een inpandige garage… De technieken, conform de strengste normen, garanderen een comfortabele thuis. De ventilatie van het type D Comfort – met tot 85 procent warmteterugwinning – draagt bij aan het lage E-peil en het aangename binnenklimaat. De zeventien woningen hebben een harmonieuze uitstraling, met elk hun eigen accenten en karakter.

Werken in vertrouwen

In nieuwbouwwoningen is een ventilatiesysteem al sinds 2006 verplicht. Quasi sinds die tijd werken Danneels en Techbox hiervoor samen. Waar in de eerste jaren een zestigtal woningen per jaar het bouwtempo was, realiseert Danneels anno 2023 jaarlijks ongeveer driehonderd woningen. In zowat negentig procent daarvan staat Techbox in voor het ventilatiesysteem.

“Voor elke woning berekenen we de noden en dimensioneren we de installatie”, legt Techbox-CEO Kurt Declerck uit. “Elke woning is net iets anders. Zo garanderen we een perfecte werking en het gewenste wooncomfort. Uiteraard nemen we ook de vakkundige plaatsing en het afregelen voor onze rekening. Danneels legt de lat hoog, dat matcht met de verwachtingen die wij aan onze medewerkers opleggen. De leidingen volledig wegwerken, hoort daar ook bij. Samen gaan we voor een hoge afwerkingsgraad. Ventilatie vervult een cruciale taak, maar is het liefst zo onzichtbaar en onhoorbaar mogelijk.”

Door hun jarenlange samenwerking, zijn de bouwpartners perfect op elkaar ingespeeld. “We weten van elkaar wat we willen en nodig hebben. Techbox heeft veel aandacht voor innovatie en afwerking. Daar hoeven we zelf dus niet veel over na te denken. We vertrouwen op hun expertise”, zegt Danneels-CEO Karsten Foekens. “Techbox was de eerste die D-systemen als standaard zag en de eerste die voor ingewerkte kanalen koos. Die zin voor vernieuwing vinden wij als projectontwikkelaar belangrijk, want zo maken we het verschil. Kurt en ikzelf kennen elkaar goed en dat nauw contact sijpelt door op elk niveau. De ploegen op de werf hebben diezelfde fijne wisselwerking. Dat maakt ons een sterke tandem.”

Flexibiliteit troef

Bij driehonderd gerealiseerde woningen per jaar komt heel wat kijken. Soms wijzigt de planning al eens, of zijn er piekmomenten. De slagkracht van Techbox is dan een grote troef.

“Onze ruime stock draagt hier ook aan bij”, benadrukt Kurt Declerck. “De leveringsproblemen van de afgelopen jaren hadden geen impact op de projecten van Danneels. We hadden voldoende voorraad om klanten steeds te bedienen. Dat wordt duidelijk gewaardeerd.”

Foekens vult aan: “Uiteraard loopt er zelfs in het partnership af en toe iets niet helemaal volgens plan. Blijven praten en proactief oplossingen zoeken, typeert een goede samenwerking. Vanuit die constructieve houding bekijken we momenteel ook of we de samenwerking met Techbox in de toekomst nog kunnen uitbreiden.”

Danneels
www.danneels.be
Techbox
www.techbox.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels