De kracht van goed gereedschap
Bruno Van de Walle
& Steven Maeyaert
Delva - Furnibo

De kracht van goed gereedschap

Testimonial - Delva - Furnibo

www.delva.be
www.furnibo.be

In de bouw heb je als goede vakman niet alleen nood aan je eigen sterke competenties, maar werk je bij voorkeur ook met oerdegelijke materialen en gereedschappen van een partner op wie je blindelings kunt vertrouwen. Het is één van de redenen waarom aannemingsbedrijf Furnibo graag vertrouwt op de diensten van vakhandel Delva.

Wie in Veurne aan bouwen denkt, maakt al snel de associatie met Furnibo. Het algemene aannemingsbedrijf, dat dagelijks aan de slag is met 140 medewerkers, is actief op de openbare en de private markt, en bouwde door de jaren heen een stevige reputatie op. Steven Maeyaert is al 25 jaar actief bij Furnibo en 7 jaar geleden deed hij een management buy-out. “25 jaar geleden deden we al beroep op de diensten van Delva, maar op dat moment spraken we eigenlijk vooral over een ad hoc-samenwerking.”

Delva groeide uit van een leverancier tot een echte partner toen Bruno en Dominique Van de Walle er als telgen van de derde generatie de teugels in handen kregen. “Het was een bewuste keuze om de banden met onze klanten aan te halen door met een commerciële buitendienst te gaan werken”, vertelt Bruno Van de Walle. “Eerst nam ik die rol zelf nog een tijdje op mij, later nam Pieter Soetaert het over. Naargelang de behoefte van de klant brengt onze vertegenwoordiger nu op frequente basis een bezoek aan onze klanten, waaronder Furnibo. Op die manier kunnen we veel gerichter op hun vragen inspelen. Bovendien klikt het ook goed tussen het management van beide ondernemingen.”

Tijdwinst

De samenwerking tussen beide partijen is vandaag heel proactief. “Waar we vroeger dagelijks veel tijd verloren door één van onze mensen bestellingen bij de leverancier te laten ophalen, wordt alles nu aan huis geleverd”, vervolgt Steven Maeyaert. “Bovendien betrokken we Delva ook actief bij de herinrichting van ons magazijn. Daardoor weet hun vertegenwoordiger perfect waar alles staat. Twee keer per week komt hij de stock bekijken en kan hij op basis daarvan de voorraad aanvullen tot het ideale volume. Die aanpak garandeert dat we altijd de nodige materialen in huis hebben, waardoor onze arbeiders zeker zijn dat ze op de werf goed kunnen doorwerken.”

Een extra pluspunt is de aansluiting van Delva bij een aankoopgroepering. “Dat heeft het mogelijk gemaakt ons aanbod nog gevoelig te verruimen. Bovendien kunnen we nu alle merken aanbieden aan een correcte prijs. We kunnen nu ook sneller schakelen of vlotter inspelen als we een vraag krijgen naar vrij specifiek gereedschap”, pikt Bruno Van de Walle in.

Digitaal tijdperk

Vanaf dit jaar krijgt de samenwerking tussen Furnibo en Delva een extra dimensie. “Het is de bedoeling dat we via Delva met werfleveringen zullen werken”, vertelt Steven Maeyaert. “Om te bekijken wat mogelijk is, zullen we een eerste test doen met bevestigingsmaterialen. Toekomstgericht is het de bedoeling onze eigen stock stelselmatig af te bouwen en steeds meer te streven naar dergelijke ‘just in time’-leveringen. In functie daarvan zijn we onze digitale tools aan het optimaliseren.”

“Wij werken daar graag aan mee”, getuigt Bruno Van de Walle. Wij voeren zelf ook leveringen uit, maar voor dergelijke projecten kan ook gewerkt worden met een systeem van ‘dropshipping’. Wij plaatsen het order bij onze leverancier, die vervolgens rechtstreeks aan onze klant gaat uitleveren.  Dit heeft voordelen inzake snelheid, milieuvriendelijkheid en handelingskost. De facturatie en opvolging blijft dan uiteraard door ons gebeuren.”

“Met drie vestigingen in Veurne, Diksmuide en Ieper zitten we verankerd in de westhoek en opereren we bewust binnen een vrij beperkte actieradius. Onze vertegenwoordiger is uitstekend bereikbaar en denkt actief mee met onze klanten. ‘Een woord is een woord’, is bij ons geen holle kreet, maar dagelijkse realiteit.”

Delva

Furnibo

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels