De kracht van het netwerk
Eline Degrave,
Carlos Roelen,
Carl Vanacker
& Mathieu Castelein
Parallel Architecten

De kracht van het netwerk

Gemaackt - Parallel Architecten

Van woonprojecten tot industriebouw en van landelijk tot hedendaags: Parallel Architecten ontwerpt gebouwen in alle vormen en formaten. Daarbij stoppen ze lang niet aan de gebouwstructuur en materialisatie. In de schoot van United Experts Group bieden ze heel wat expertises aan.

Als ondernemer hebt u wellicht veel vragen. De gespecialiseerde partners binnen onze groep geven u een antwoord op 99 procent daarvan. Onze leuze is niet voor niets ‘De kracht van het netwerk’”, claimt ir.-architect-bestuurder Carl Vanacker van Parallel Architecten. United Experts Group bundelt dan ook zowat alle services voor bouwprojecten. Een haalbaarheidsanalyse, juridisch advies, een archeologienota, een natuurbeheerplan, een energie-audit, … “Alles samen bieden we een honderdtal verschillende diensten aan”, specificeert Parallel-architect Mathieu Castelein. “Recente toevoegingen aan onze groep zijn het akoestische studiebureau Tetra en Landmax, ons bureau dat gronden aankoopt om er bomen aan te planten.

Lokaal verankerd over heel België

De West-Vlaamse hub van Parallel Architecten ligt in Ieper. Ook over de rest van België hebben ze lokale afdelingen: in Wetteren, Beringen, Doornik, Louvain-La-Neuve en zelfs in het Spaanse Malaga. “Met die aanwezigheid in Spanje willen we klanten de optie geven om voor hun tweede verblijf de garantie van Belgische bouwkwaliteit te kiezen”, licht Carl Vanacker toe. “In eigen land zijn we, naast individuele woningen, actief in projectbouw, assistentiewoningen en commercieel vastgoed voor kleinhandel of kmo’s. De grootste groei noteren we evenwel in de industriebouw. Met de uitbreiding van ons kantoor worden de projecten ook groter. Toch doen we nog evengoed kleinere projecten met een kernteam van onze medewerkers.” 

Parallel Academy

Een krachtig netwerk moet u blijven voeden. Dat hebben ze bij Parallel Architecten goed begrepen. Met de Parallel Academy geeft het kantoor elke twee weken een fabrikant over de middag het podium. “Zij brengen lunch mee en in ruil mogen ze hun product of dienst toelichten aan onze medewerkers”, verduidelijkt Mathieu. “Meestal is die gast gelinkt aan een actuele problematiek of een vraagstuk dat echt leeft binnen ons team. Met groot succes: kennis delen versterkt onze medewerkers, onze diensten en dus ook onze klanten.”

parallel Architecten

Technische specificaties

  • Medewerkers: 65
  • Oprichtingsjaar: 1998
  • Projecten: 250 actieve projecten in 2022
  • Aantal kantoren: 7

Info
Als een gids voor elke bouwheer neemt Parallel Architecten u alle zorgen uit handen. Met een bewuste keuze voor duurzaam materiaalgebruik en efficiënte energieoplossingen bouwen ze aan toekomstbestendige projecten, in alle stijlen en voor alle functies.

Parallel Architecten
Ter Waarde 50
8900 Ieper
T. 057 35 27 95
info@parallel-architecten.be
www.parallel-architecten.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels