De weg naar <br>innovatiesucces
Danielle Baetens Grant@vice

De weg naar
innovatiesucces

Grant@vice BV

Zoveel mogelijk bedrijven helpen om hun innovaties te realiseren. Dat is de drijfveer van dr. ir. Danielle Baetens met Grant@vice. “Door de hefboom van innovatiementoring enerzijds en subsidies anderzijds in te zetten kan je bedrijf sneller op markttendensen inspelen én een sterkere positie innemen.”

“Ondernemers weten dikwijls niet dat ze voor het opstarten van een onderneming en het in de markt zetten van innovaties in aanmerking komen voor subsidies en andere fiscale stimuli. Inderdaad, zowel de Vlaamse en federale overheid als Europa helpen ondernemers met subsidies om de financiële uitdagingen te verlichten. In specifieke gevallen is het mogelijk om tot maar liefst 70 % van de werkingsmiddelen, personeelskost en (in)directe kosten terug te verdienen. Recent voegde Europa ook equity toe aan de ondersteuningsmogelijkheden voor innovatieve kmo’s.” Maar welke subsidies er precies bestaan voor welke innovaties en hoe die via de juiste weg te bekomen, dat is dikwijls een kluwen. Grant@vice informeert over de subsidiemogelijkheden, helpt bij het opmaken van een succesvol aanvraagdossier en zorgt voor een uitgekiend projectmanagement. “Onze specialisten ondersteunen ook met mentoring om de uitdagingen van een groeiend bedrijf steeds de baas te blijven. Om veerkrachtig het pad van idee tot succesvol product te realiseren.”

Snellere return on investment

“Het is al meermaals aangetoond dat wanneer een ondernemer financiële steun inzet om een oplossing voor zijn of haar klanten om te zetten in een product dat de markt kan veroveren, hij of zij sneller het pad van groei door innovatie bewandelt. Wat op zijn beurt uiteraard weer leidt tot een snellere return on investment.” Grant@vice zoekt ook mee om extra kennis binnen te halen in het bedrijf. “We coachen het management zodat ze inspirerende innovatieleiders kunnen worden. In die optiek dompelen we hen onder in kennisevents met een beperkte groep van gelijkgestemden binnen of buiten de landsgrenzen. Tijdens deze bijeenkomsten gaat het steeds om innovatiethema’s, waarbij we de medewerkers aanzetten tot creativiteit en inventiviteit, zodat ze de lijnen voor een volgende baanbrekende technologie voor hun bedrijf kunnen uitzetten”, stipt Danielle Baetens aan.

Grant@vice BV

Schilde Ter Maelenbaan 20
2970 Schilde

Grant@vice BV Nieuwpoort

Pieter Deswartelaan 63
8620 Nieuwpoort

M. 0495 20 88 74
danielle@grantadvice.be
www.grantadvice.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels