Denken in oplossingen voor de klant
Peter Maenhout
& Stefaan Callewaert
Iveco Maenhout - Horeca
Totaal

Denken in oplossingen voor de klant

Testimonial - Iveco Maenhout - Horeca Totaal

De samenwerking tussen Iveco Maenhout en Horeca Totaal loopt al jaren op wieltjes. Beide bedrijven zetten in op een doorgedreven klantgerichtheid en denken vooral in oplossingen: de ene als dealer van bedrijfsvoertuigen, de ander als totaalleverancier voor horeca en grootkeukens.

Oplossingen op maat

Stefaan Callewaert, logistiek manager bij Horeca Totaal: “De start van onze samenwerking gaat terug tot 2017, toen we bij Horeca Totaal beslisten om geleidelijk aan over te stappen naar een wagenpark in eigen beheer en huurvoertuigen te vervangen door eigen vrachtwagens en bestelwagens. In Iveco Maenhout vonden we een partner die met ons meedenkt en een antwoord kan bieden op heel wat uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden.”

Horeca Totaal heeft vandaag zo’n 30 vrachtwagens en 20 bestelwagens rondrijden. Binnenkort komen daar nog eens tien bestelwagens bij. Het gaat om zogenaamde BE-Combi’s. Peter Maenhout, CEO van Iveco Maenhout: “De chauffeurs van Horeca Totaal leveren vaak in het centrum van de stad, waar een kleiner voertuig uiteraard veel praktischer is. Bovendien weren steeds meer centrumsteden groot vrachtverkeer en is er de invoering van lage emissiezones. Met de BE-Combi bieden we daar het perfecte antwoord op: het zijn voertuigen die bestuurd kunnen worden door een chauffeur met rijbewijs BE en die, afhankelijk van de uitvoering, vijf tot tien keer meer laadvermogen bieden dan een gewone bestelwagen. Er is dus geen C-rijbewijs nodig, wat het een stuk makkelijker maakt om chauffeurs te vinden. Ook de combinatie vriezen en koelen en de modulaire ruimtes zijn oplossingen op maat van Horeca Totaal.”

Klant is koning

Een doorgedreven klantgerichtheid is de rode draad in beide bedrijven. Stefaan: “Wij passen ons aanbod voortdurend aan aan de vraag van de klant. We werken uitsluitend met kwaliteitsproducten, zaken die je vaak nergens anders terugvindt. Hof van Cleve, Hertog Jan en Sergio Herman zijn trouwe klanten van ons. Ook op het vlak van service willen we het verschil maken. Onze chauffeurs leveren tot in de keuken en vullen zelfs de frigo. Het vertrouwen is zo groot dat we van heel wat klanten de sleutel hebben. Ik verwacht dezelfde flexibiliteit en service van mijn leveranciers. Zo zijn we voor herstellingen aan onze wagens altijd snel geholpen bij Iveco Maenhout. Voor onze recente bestelling slaagden ze erin om een korte leveringstermijn te bekomen, ondanks de lange wachttijden waar ze momenteel mee geconfronteerd worden. Zo kunnen we de BE-Combi’s nog sneller inzetten. De Iveco-voertuigen zijn bovendien van zeer hoge kwaliteit. Bij elke nieuwe bestelling zien we de wagens evolueren en verbeteren.”

Veiligheid en comfort

Zowel Horeca Totaal als Iveco Maenhout dragen veiligheid en comfort hoog in het vaandel. Stefaan: “Bij Horeca Totaal zetten we heel sterk in op ongevallenpreventie. Al onze bestelwagens zijn momenteel uitgerust met een 180°-camerasysteem tegen dodehoekongevallen. De nieuwe BE-Combi’s beschikken zelfs over een 360°-camerasysteem. De chauffeur ziet dus op elk moment exact wat er rond zijn voertuig gebeurt. Daarnaast is het comfort van onze chauffeurs een absolute prioriteit. Het is een fysiek zware job en er is al jaren een tekort aan chauffeurs. Al onze voertuigen hebben dan ook een automatische schakeling, een 'track and trace'-systeem met opvolging van de koeling, bluetooth-verbinding, ingebouwde navigatie, achteruitkijkcamera’s, automatische airco, enzovoort.” Peter: “Horeca Totaal heeft een relatief jong wagenpark en staat open voor innovatie en de nieuwste technologieën. Het is leuk om samen de nieuwste trends te volgen en zo mee te denken met de klant.”

Iveco Maenhout
www.iveco-maenhout.be
Horeca Totaal
www.horeca-totaal.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels