D’HONDT INSURANCE GAAT VERDER DAN VERZEKEREN
Kurt D’hondt & Leen Gezelle D’hondt Insurance

D’HONDT INSURANCE GAAT VERDER DAN VERZEKEREN

Bedrijfsprofiel - D’hondt Insurance

Naast specialist in professionele verzekeringen is D’hondt Insurance een innovatieve speler op het vlak van vlootbeheer en schadepreventie.

Naast specialist in professionele verzekeringen is D’hondt Insurance een innovatieve speler op het vlak van vlootbeheer en schadepreventie.

Van bij de start in 1994 lag de focus van D’hondt Insurance op verzekeringsoplossingen voor de professionele markt. Ondertussen is deze verzekeraar, met hoofdkantoor in Brugge en bijkantoren in Antwerpen, Moeskroen en Wevelgem, de vertrouwenspartner van heel wat grote en kleine kmo’s in het ganse land, en daarbuiten. Want ook in Polen, Warschau, heeft het bedrijf een uitvalsbasis.

Meer dan een makelaar

Gedelegeerde bestuurders Kurt D’hondt en Leen Gezelle willen meer zijn dan een klassieke makelaar. Leen: “We hebben een zeer ruime expertise in de transport-, marine- en bouwsector. Met persoonlijk, to-the-point en transparant advies werken we een compleet verzekeringspakket uit op maat. Dat we daarbij ook de voertuigen van onze klant correct verzekeren, dat spreekt voor zich. Daarbij kijken we naar de vloot in de ruimste zin van het woord. Alles wat op wielen staat, dus ook fietsen, vallen daaronder. Maar we gaan nog een stap verder. We ontwikkelden verschillende preventietools waarmee we inzetten op een veiliger rijgedrag en we onze klanten scherpe verzekeringspremies kunnen aanbieden.”

Risicoanalyse met advies

Leen: “We gaan voor onze klant niet alleen op zoek in de markt naar die oplossingen die het beste aansluiten bij zijn of haar business, we maken ook werk van een voorbereidende risicoanalyse. Door bepaalde risico’s contractueel te beperken, kan je je verzekeringspolis personaliseren en de premie drukken. Neem bijvoorbeeld een logistiek bedrijf dat opslagruimte verhuurt. Dat bedrijf is in principe aansprakelijk voor alle schade aan de goederen die er opgeslagen liggen. Door in de huurovereenkomst de risico’s deels over te dragen aan de huurder, wordt het een stuk makkelijker, en goedkoper, om dat moeilijke brandrisico verzekerd te krijgen. Het is dus belangrijk om een stap terug te zetten en niet zomaar verzekeringen te willen verkopen. Elk bedrijf is anders, net als de behoeften en noden.”

Innovatieve tools

De voorbije jaren bouwde D’hondt Insurance verder aan de ontwikkeling van revolutionaire schadepreventietools voor bedrijven met een wagenpark. Kurt: “In samenwerking met IMOB, het Instituut voor Mobiliteit binnen de Universiteit van Hasselt, lanceerden we in december 2023 het coaching programma Toecan. Digitale tools geven je inzicht in het rijgedrag van je chauffeurs. Via een opvolgtraject en gerichte coaching creëer je vervolgens een ‘safety culture’ in je bedrijf. Dit biedt de werkgever tal van voordelen: lagere brandstofkosten, lagere verzekeringspremies, minder onderhoud en minder stress bij de chauffeurs. Dankzij een beloningssysteem worden de chauffeurs gemotiveerd om hun rijgedrag bij te sturen en te blijven inzetten op preventie.” 

D’hondt Insurance
T. 050 46 10 46

www.dhondt-insurance.com

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels