Diepgaande hr-expertise
Patrick Baeyens
& Lisa Fevery
Karo Healthcare Belgium - HR.chitects

Diepgaande hr-expertise

Testimonial - Karo Healthcare Belgium - HR.chitects

Bij Karo Healthcare staat het menselijk kapitaal voorop. Toen het bedrijf een hr-manager zocht in België, klopte het aan bij HR.chitects, dat op korte termijn de geschikte kandidaat vond. “Dat was het resultaat van grondige hr-kennis, een uitgebreid netwerk en een goed begrip van onze noden”, zegt Patrick Baeyens, CFO bij Karo Healthcare Belgium.

Als selectiebureau is HR.chitects gespecialiseerd in hr-talent. Vanuit hun eigen hr-achtergrond zoeken de gedreven medewerkers kandidaten voor tal van bedrijven in diverse sectoren. “We zijn geen algemene selectiepartner, maar leggen de focus uitsluitend op hr. Die specialisatie is onze sterkte”, vertelt managing consultant Lisa Fevery. “We begrijpen heel goed wat elke hr-functie omvat en welke competenties hiervoor nodig zijn. Daarnaast steunen we op een ruim netwerk van hr-professionals.”

Toegewijde hr-manager

In 2015 startte Patrick Baeyens als CFO bij Sylphar. Het bedrijf werd twee jaar geleden onderdeel van Karo Healthcare, dat verschillende farmaceutische en cosmetische producten verdeelt: van intieme gezondheid en verzorging tot dermatologie en voetverzorging. Patrick nam naast het financiële luik ook alle administratieve taken op zich, inclusief hr.

“Op tien jaar tijd zijn we verviervoudigd in personeel, met nu circa 45 consultants. Daarnaast is ons werkveld enorm geëvolueerd naar een bredere productportfolio en ruimere distributiekanalen, ook digitaal”, legt hij uit. “Menselijk kapitaal is de essentie van ons bedrijf. Talent aantrekken en houden is bijzonder belangrijk. We hadden nood aan een doordacht hr-beleid en dus aan iemand die zich daar volledig op focuste.”

Correcte vertaalslag

De expertise van HR.chitects was exact wat Patrick nodig had. “Met Lisa had ik onmiddellijk een goede klik. Onze toekomstige hr-manager zou de operationele taken overnemen en de toekomstvisie uitstippelen. Lisa begreep dat de kandidaat daadkrachtig en matuur moest zijn en goed binnen het jonge, dynamische team moest passen. Ook de match met onze waarden en ambities was een must.”

Lisa: “We stelden de functieomschrijving op en zochten geschikte kandidaten. Na een grondige screening, waarbij we alle relevante elementen aftoetsten, legden we vijf interessante profielen voor. We briefen onze klanten en de kandidaten steeds in detail om de slaagkansen van een samenwerking te verhogen. Ook na de opstart van een kandidaat houden we regelmatig contact. Dat is een deel van onze standaardservice.”

Na amper twee maanden wierf Karo Healthcare zijn hr-manager aan. “Ze vervult haar job met verve”, besluit Patrick. “Het is een geslaagde fit, die ook de verantwoordelijken in ons Zweeds hoofdkantoor waarderen.”

HR.chitects
www.hr-chitects.com
Karo Healthcare
www.karohealthcare.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels