Digitaal platform faciliteert vlottere workflow
Frederik Depuydt
& Morgan Weilandt
Traxgo - Transferium

Digitaal platform faciliteert vlottere workflow

Testimonial - Traxgo - Transferium

Een nog vlottere behandeling van goederen en een betere belevering van grondstoffen aan buitenlandse biomassacentrales: dat is waar Transferium elke dag naar streeft. Het digitaal platform TraxOne van Traxgo helpt hen bij het vertalen van die doelstelling naar de praktijk. “Als we straks naast de planning ook de facturatie dankzij die tool kunnen organiseren, staan we weer een grote stap verder”, beseft zaakvoerder Morgan Weilandt van Transferium.

Transferium is mettertijd uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Gentse havenzone. “Oorspronkelijk focusten wij ons uitsluitend op op- en overslag van goederen die via watergebonden transport op de sites van onze klanten terechtkwamen”, legt zaakvoerder Morgan Weilandt uit. “Intussen beschikken we al vijf jaar over een eigen terminal in Gent, waar we ook afval verwerken tot grondstoffen die we vervolgens verschepen naar buitenlandse biomassacentrales.”

Diefstalpreventie

Zowat een dozijn jaar geleden leidde Transferiums zoektocht naar een krachtig ‘track & trace’-systeem naar Traxgo. “We gebruikten deze oplossing eerst om de bestelwagens van onze mobiele medewerkers te kunnen volgen, later kwamen daar ook de kranen bij. Op die manier verzamelden we nuttige info over de werkuren en de locatie van al ons rollend materieel. Doordat we de voertuigen in ‘real time’ kunnen volgen, werkt de toepassing eigenlijk zelfs als diefstalpreventie, al hebben we daar tot dusver gelukkig nooit mee te maken gehad.”

Een tijdje geleden schakelde de samenwerking tussen beide partners naar een hogere versnelling toen Transferium het TraxOne-platform in gebruik nam. “Initieel deden we dat vooral om op elk moment een helikopterview over onze organisatie te hebben”, vervolgt Morgan Weilandt. “Dankzij TraxOne is het perfect mogelijk om digitaal alle georganiseerde werkprocessen te volgen.”

Eigen app

TraxOne is een standaardpakket dat volledig afstembaar is op de noden van de klant, met mogelijkheden voor uitbreidingen op maat, koppeling aan ‘track & trace’ en aan andere pakketten. “Via de eigen app voor mobiele toestellen kunnen medewerkers er makkelijk informatie op delen en foto’s van uitgevoerde werken posten. TraxOne werkt zowel op iOS als op Android en is ontwikkeld door eigen mensen. Het verbetert het comfort én de efficiëntie van iedereen”, vertelt Frederik Depuydt, medezaakvoerder van Traxgo. “Met dit platform hebben we veel klanten al een betere oplossing kunnen bieden voor de vele papieren documenten waarmee mobiele medewerkers vroeger vaak werden overladen.”

Transferium merkt nog andere voordelen. “Nadat we in het systeem bepaalde machines hebben toegewezen voor specifieke taken, kunnen we zelfs controleren of die toestellen voor de juiste opdrachten worden gebruikt. Als een medewerker een machine inzet voor een klus waarvoor dat toestel niet werd gereserveerd, krijgen we daar een alarmmelding van.”

Intussen is bij Transferium de uitrol van TraxOne als planningtool volop aan de gang. “Dat doen we met medewerkers op onze eigen site”, aldus Morgan. “Vanuit hun praktijkervaringen kunnen we Traxgo ook feedback geven over welke optimalisaties nog mogelijk zijn. Idealiter kunnen we nog voor de vakantieperiode helemaal operationeel zijn. Op termijn willen we er ook onze facturatie aan koppelen. Sowieso zijn we heel tevreden over de samenwerking. Alles is nu gekoppeld en geïntegreerd in één systeem, waar elk van onze 25 medewerkers vlot mee kan werken. Daar plukken we nu al de vruchten van, want onze processen functioneren een stuk efficiënter. Ongetwijfeld kunnen we dat in de toekomst nog naar een volgende dimensie tillen.”

Traxgo
www.traxgo.be
Transferium
www.transferium.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels