Diversifiëren op vraag van de klant
Leen Penninck, Nico De Backer Nictric

Diversifiëren op vraag van de klant

Bedrijfsprofiel - Nictric

Installatiebedrijf Nictric focuste aanvankelijk op elektriciteitswerken maar breidde haar activiteiten gaandeweg in de breedte uit. Behalve voor algemene elektriciteitswerken profileert het familiebedrijf zich ook als de ideale partner voor verlichting, automatisering, domotica en ventilatie.

Nico De Backer mag dan in bijberoep zijn gestart, vandaag bestaat Nictric uit een team van 8 gemotiveerde medewerkers. Ook echtgenote Leen Penninck stapte mee in het bedrijf dat zich toespitst op installaties in nieuwbouw en bij verbouwingen. Leen: “Door er consequent voor te kiezen om één-op-één met onze klanten in dialoog te gaan, hebben we onze activiteiten uitgebreid in functie van hun toenemende behoeften.”

Elektriciteitswerken liggen aan de basis van het bedrijf maar domotica is in vele hoofden de volgende logische stap, namelijk het integreren van alle functies in één gebruiksvriendelijk systeem. Denk daarbij concreet aan het optimaal beheren en beheersen van verwarming, verlichting, ventilatie, enzovoorts.

Venticleaners by Nictric

Leen Penninck: “We merkten dat onze klanten behoefte hadden aan integratie in één systeem. Daardoor zijn we ons gaan verdiepen in huisautomatiseringssystemen ofwel domotica. De vraag naar ventilatie volgde al snel en we hebben toen besloten ons team uit te breiden met een expert in ventilatietechnieken.”

“Binnen dat onderdeel staan de ontwikkelingen niet stil want behalve voor de installatie vroegen onze klanten om ook het onderhoud in goede banen te leiden”, vervolgt Leen. Feit is dat een regelmatig onderhoud cruciaal is voor de goede werking van ventilatiesystemen. Daartoe heeft Nictric intussen de mensen met de juiste expertise en specialisatie in huis. “Meer nog, we hebben binnen het bedrijf een entiteit opgericht die zich louter daarop toespitst: Venticleaners by Nictric.”

Verbreden en verdiepen

Sinds de oprichting focust Nictric op kwaliteit en de efficiëntie van het één-op-één contact. Dat heeft niet enkel geleid tot de verbreding van diens activiteiten maar ook tot een betere dienstverlening. Nictric wil de klanten niet louter ontzorgen door hen van A tot Z te begeleiden, het bedrijf wil hen ook advies verschaffen.

Leen: “We willen niet alleen de uitvoering en opvolging doen, maar onze klanten ook betere inzichten verschaffen. Via een ‘voor- en na-verslag’ bijvoorbeeld. Daarnaast willen we onze werkzaamheden uitbreiden naar ziekenhuizen, appartementsgebouwen en studentenkoten want daar is de vraag naar gespecialiseerde oplossingen groot. Wat we sowieso altijd zullen blijven doen, is luisteren naar onze omgeving en ondernemen vanuit onze passie. Die aanpak zit diep in ons DNA verweven.”

Nictric
Oordegemdorp 27a
9340 Oordegem - België
T. 09 345 46 78

leen@nictric.be
www.nictric.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels