Domotica op maat voor Kortrijkse topresidentie
Elke Deceuninck
& Burt Eeckhout
Duo Tecno

Domotica op maat voor Kortrijkse topresidentie

Gemaackt - Duo Tecno

Wonen met het zicht op de Leie, op een steenworp van hartje Kortrijk: die droom konden enkele tientallen mensen recent afvinken. Zij kochten een kadewoning of een appartement in Residentie Townhouse of Overlys van projectontwikkelaar ION. De heel gebruiksvriendelijke domotica van Duotecno laat hen toe om hun thuis op een erg eenvoudige manier ‘smart’ te maken.

Het project van ION, in samenwerking met architectenkantoren CAAN en B2ai, overtuigde Stad Kortrijk om het oude politiekantoor in de Kollegestraat om te bouwen tot een moderne residentie, met 20 stapelwoningen (Townhouse) en 12 appartementen (Overlys). Anno 2023 prijken langs de Leieboorden twee architecturale pareltjes, die veel mensen overtuigden om daar hun nieuwe thuis in te richten. 

Na enkele eerdere succesvolle samenwerkingen (onder meer in Nieuwpoort en Tervuren), rekende ION voor de domotica opnieuw op Duotecno. “Wie bij ons koopt, stelt terecht hoge verwachtingen aan zijn investering”, vertelt interieurdesigner Elke Deceuninck. “We moeten die mensen kunnen toevertrouwen aan partners die dezelfde hoge kwaliteitsstandaarden hanteren. Duotecno is daar een prima voorbeeld van: alle bewoners van Townhouse en Overlys zijn naar hun indrukwekkende showroom in Brugge geweest om er te kiezen voor de domotica-oplossing die het best bij hun noden aansluit.”

Verlichting

Specifiek voor projectontwikkelaars zoals ION, biedt Duotecno de Smartbox aan. Die is in elke kadewoning in Townhouse geïnstalleerd. Ook de helft van de Overlys-bewoners was meteen overtuigd. “Dit is een kwalitatief basissysteem, dat standaard de verlichting van de woning aanstuurt”, getuigt bestuurder Burt Eeckhout. “Dat impliceert dat alle schakelaars slim worden, dankzij een aan-uitfunctie (‘Eco’) en vier dimmers, waarmee ze zelf de sferen kunnen bepalen. Er is netwerktoegang tot 4 gratis applicaties voor de smartphone. Heel wat mensen kozen voor een upgrade, waarbij ze via Smartbox ook de verwarming kunnen aansturen. Op die manier hebben ze geen klassieke thermostaat meer nodig. Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming. Dat is erg aangenaam, maar het duurt even voor de woning de gewenste temperatuur bereikt, waardoor het dus heel fijn is als je de vloerverwarming op afstand kunt aansturen.”

Ook de toegangscontrole, via badge of een code, maakt deel uit van het standaardpakket. “Optioneel kunnen mensen ook audio en video, airco, beveiliging en andere toepassingen via Smartbox en uitbreidingsmodules aansturen. Onze oplossingen zijn erg in trek bij een ouder publiek, omdat ze heel vlot te bedienen zijn: uitpakken, installeren en bedienen, heel eenvoudig. Een handleiding is eigenlijk overbodig”, benadrukt Burt.

“De mensen appreciëren het ook dat de interface van het touchscreen in hun woning, exact dezelfde is als die op hun smartphone. De bediening gebeurt dus niet alleen intuïtief, maar is ook erg herkenbaar”, besluit Elke.

townhouse en overlys

Technische specificaties

  • Projectontwikkelaar: ION
  • Architectuur: CAAN en B2ai
  • Aantal kadewoningen: 20
  • Aantal appartementen: 12
  • Domoticasysteem: Smartbox en uitbreidingsmodules van Duotecno
  • Aansturing van: verlichting, verwarming, airco, audio en video, rolluiken, toegangscontrole, beveiliging

Info
Domoticaspecialist Duotecno automatiseert woningen en werkplekken met gebruiksvriendelijke totaaloplossingen.

Duo Tecno
Ten Briele 18.1 & 18.3
8200 Sint-Michiels
T. 050 20 05 60
info@duotecno.be
www.duotecno.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels