Doorgroeien met een rugzak vol ervaring
Sam Vanneder, Nick Vanneder Abutriek Service nv

Doorgroeien met een rugzak vol ervaring

Bedrijfsprofiel - Abutriek Service

Met een vernieuwde website richt Abutriek uit Vichte zijn pijlen op jonge, gedreven medewerkers. Het dynamische familiebedrijf is uw partner voor industriële en technische services. Momenteel telt Abutriek zo’n tachtig medewerkers, maar toch is CEO Nick Vanneder steeds op zoek naar nieuwe krachten: van monteurs piping & ventilatie tot buizenlassers en van koeltechniekers tot elektriciens. Omdat veel van deze profielen knelpuntberoepen zijn, gooit het bedrijf alles in de strijd om gemotiveerde werkkrachten aan te trekken.

Abutriek staat in voor industriële technische services in zeer diverse sectoren: voeding, auto-industrie, scheepsbouw, petrochemie en noem maar op. Dit zowel voor totaaloplossingen bij nieuwbouw en renovatie als voor ad hoc-ingrepen zoals installatie en onderhoud van machines en toestellen. Doordat Abutriek op zo’n divers terrein opereert, zet het bedrijf sterk in op specialisatie van zijn medewerkers. CEO Nick Vanneder licht toe: “Onze teams bestaan meestal uit twee personen. We leiden onze arbeiders sectorspecifiek op afhankelijk van de voorkennis, interesse en voeling met de verschillende branches. We vinden het belangrijk dat de personeelsleden hun werk graag doen en zich comfortabel voelen. Dat gaat van het type werk tot het in meer of mindere mate moeten communiceren met klanten. We zetten de juiste mensen zoveel mogelijk op de juiste plaats.”

Al doende leert men

‘Algemene buizen en elektriek’, daar is Abutriek in 1982 mee begonnen. Ondertussen staat de derde generatie mee aan het roer van dit dynamische bedrijf. Net zoals Nick het van zijn vader leerde, neemt hij nu zijn zoon mee op sleeptouw. “Ik mocht van mijn vader mee in het bedrijf instappen onder een voorwaarde: ik moest eerst goed weten waar we mee bezig waren. Dus liep ik een tijdlang mee op de werkvloer voordat ik kon en mocht meedraaien in het bestuur. Enkel door zelf te ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat, kan u goed leidinggeven. Want respect krijgt u niet, dat moet u verdienen.”

Dat principe hanteert Abutriek voor al zijn medewerkers. “Iedere werknemer krijgt bij ons alle kansen om door te groeien, maar we verplichten niemand. We hebben allemaal andere ambities. Wie als ploegleider aan de slag wil, zal wel eerst moeten bewijzen dat hij notie heeft van waarmee hij bezig is. Dat is essentieel voor de klik tussen het team en de leidinggevende. Door stap voor stap door te groeien, verzamelt elke persoon waardevolle bagage voor de interne uitbouw van zijn verdere loopbaan binnen Abutriek. Al merken we dat onze medewerkers graag en gemotiveerd komen werken.”

Innovatieve kijk op bedrijf

Abutriek rekent op 40 jaar ervaring en groeide in die tijd uit tot een gerenommeerd bedrijf in de industriële technische services. Toch blijft het bedrijf innoveren. “Bij Abutriek is elke dag anders. Nu mijn zoon mee helpt bij het dagelijks bestuur, waait er opnieuw een frisse wind. Dat benadrukken we met de vernieuwde website. Daarmee richten we ons enerzijds op onze klanten en toekomstige partners met een meer technisch luik over onze producten en diensten. Anderzijds willen we Abutriek als fijne werkplek in de kijker zetten. Zo vinden jongeren die werk zoeken met hun smartphone op een efficiënte en aantrekkelijke manier de weg naar Abutriek. Dit luik straalt echt uit wat een ‘abutrieker’ is: iemand die helemaal zichzelf kan zijn, die met zijn persoonlijke talenten onze ploeg aanvult en die met creativiteit onze grenzen mee helpt verleggen met respect voor de eigenheid van ons familiebedrijf.” De vernieuwde website van Abutriek gaat vanaf 12 juni live.

Abutriek Service nv
Jagershoek 8-9
8570 Vichte - België
T. 056 77 21 65

info@abutriek.be
www.abutriek.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels