DRAAGKRACHT VOOR EEN GROENE TOEKOMST
Yaser Shokrani, Dora Beato & Wim Houthoofdt

DRAAGKRACHT VOOR EEN GROENE TOEKOMST

Bedrijfsprofiel - Bouw-Advies op Maat

Tussen een bouwdroom en een solide plan staan praktische overwegingen, zoals de stabiliteit van de constructie. Al bijna tien jaar voert Wim Houthoofdt met Bouw-advies op Maat stabiliteitsstudies uit voor nieuwbouw en de renovatie van woningen en bedrijfsgebouwen. Vanuit Bissegem verleent zijn driekoppige team advies, ontwerp en plannen.

Bouw-Advies op Maat bestaat naast zaakvoerder Wim uit een bouwkundig tekenaar en een bouwkundig ingenieur. Ze berekenen draagstructuren van gebouwen, van fundering tot de nok en tekenen plannen uit. Belangrijk daarbij is om ter plaatse te gaan en een gebouw echt te leren kennen. Wim: “Ik zeg dikwijls dat ik een huisdokter ben, maar dan letterlijk. Als een specialist je uitlegt wat er precies gaande is, ben je meer op je gemak. Dat probeer ik ook te doen, door mensen te vertellen hoe hun huis in elkaar zit en hen de aandachtspunten te tonen. Dat schept een band met de klant en ook architecten appreciëren dat.”

Een veilig gebouw

Een architect mag dan de droom van zijn klant uittekenen, het is een stabiliteitsingenieur die berekent of die haalbaar en veilig is. Ook aannemers kloppen aan bij Wim: bij overheidsopdrachten en kleine renovaties staan zij in voor de stabiliteit van de constructie. Wanneer er iets fout is gegaan of er onzekerheid is over de draagkracht van een muur of dak, worden de experten van Bouw-Advies op Maat erbij geroepen voor een diagnose en advies. Particulieren die van verschillende kamers een ruimte willen maken, rekenen ook op de deskundigheid van Wim en zijn team. “We gaan zeer breed: van een kleine verbouwing tot de oprichting van villa’s, industriebouw en de renovatie van oude hoeves. Die variatie houdt het leuk.”

Vooruitkijken met kennis van het verleden

Bouw-Advies op Maat staat bekend om zijn expertise en ervaring in oude gebouwen. Zaakvoerder Wim was tien jaar aan de slag bij de Stad Brugge, waar hij meewerkte aan het beheer van het patrimonium. Gebouwen zoals scholen, stadspoorten en oud-gemeentehuizen hadden een zekere ouderdomsproblematiek zoals verzakte funderingen, barsten in de muren, betonrot en aangetaste dakstructuren. Door die praktijkervaring geeft hij vandaag heel gericht advies voor herstel en renovatie.

Met hun voeten in het verleden van een gebouw kijkt BouwAdvies op Maat steeds naar de toekomst en die heeft heel wat uitdagingen. “Met onze kennis willen we bijdragen aan leefbare, groene steden”, zegt Wim. “Door constructies uit te tekenen die een extensief groendak of een daktuin kunnen dragen bijvoorbeeld, zonwerende luifels te tekenen om oververhitting binnen te voorkomen en ruimte te voorzien voor hernieuwbare energie in de vorm van zonnepanelen.” 

Bouw-Advies op Maat BVBA
Meensesteenweg 387/1.2
8501 Kortrijk - België
M. 0472 47 67 00

info@adviesopmaat.eu
www.adviesopmaat.eu

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels