DRIE PIJLERS VOOR DE PERFECTE SFEER IN HUIS
Nic Bossu & Anja Decancq Bossu Decor

DRIE PIJLERS VOOR DE PERFECTE SFEER IN HUIS

Bedrijfsprofiel - Bossu Decor

Bossu Decor uit Hooglede staat al vijf generaties lang garant voor interieurafwerking van hoge kwaliteit. In de vijfde generatie bouwt het familiebedrijf vooral verder op een rijk netwerk aan vertrouwde architecten voor wie ze het vaste aanspreekpunt zijn. Met de belevingsruimte in Hooglede als ideale plek om samen met de eindklant keuzes te maken.

Met Nic Bossu staat al de vijfde generatie aan het roer bij Bossu Decor. In 1888 kende het bedrijf zijn ontstaan. Het begon met een charmant winkeltje in de Hogestraat in Hooglede, de straat waar ook de huidige belevingsruimte en het atelier gevestigd zijn. De betover - grootvader van Nic verkocht er verf en voerde ook schilderwerken uit. “Dat bleef lange tijd de hoofdmoot van onze activiteiten”, zegt Nic. “Mijn vader bood al een bredere waaier aan diensten aan, maar was nog vooral actief in de eigen gemeente. Met veel andere schilders in de buurt is uitsluitend lokaal werken niet langer realistisch. Daarom kozen mijn echtgenote Anja en ik voluit voor verdere specialisatie en voor partnerships met architecten.”

Specialist in Mortex

Het team van Bossu Decor is nog steeds bedreven in schilderwerken, vooral als er een zekere moeilijkheidsgraad mee gepaard gaat. Het is vandaag een van de sterke pijlers binnen het bedrijf. Daarnaast biedt Bossu Decor raamdecoratie, van gordijnen tot lamellen, en zijn ze al zeven - tien jaar vertrouwde plaatser van Mortex. “Deze structuurtechniek blijft populair, vaak voor badkamers. Het is een mooie en praktische wandafwerking, maar evengoed toepasbaar op plafonds, muren, trappen en zelfs meubilair.”

Bovendien volgt Nic de evoluties in de markt op de voet, om op elk moment de ideale finishing touches aan een project toe te voegen. “We proberen de eerste te zijn om met nieuwe producten en technieken aan de slag te gaan. Dat is een service die onze klanten waarderen. We werken voornamelijk voor tachtig à negentig procent van de projecten - in opdracht van architecten en interieurvormgevers. Met Forgrete, een Engels product, hebben we bovendien een nog sterker alternatief voor Mortex, dat uiterst sterk en eenvoudig te onderhouden is. Die eigenschappen maken het ideaal voor vloeren en badkamers, zowel in nieuwbouw als in renovatie.

Belevingsruimte in Hooglede

Het jaar voordat de coronapandemie het leven op zijn kop zette, bouwde Bossu Decor zijn winkel met tafel-, beden badlinnen, en verf om tot een echte belevingsruimte. Eindklanten kunnen er – al dan niet vergezeld door hun architect – verftechnieken vergelijken, stoffen kiezen en heel wat advies op maat krijgen. Onder meer voor de raamdecoratie, waarvoor Nic en Anja zelf het vaste aanspreekpunt zijn. Nic: “In al onze pijlers trekken we de expliciete keuze voor de beste kwaliteit door. Zo werken we voor gordijnen met rails van Interstil, Duitse kwaliteit die ons alle mogelijkheden geeft voor topresultaten. Onlangs werkten we bijvoorbeeld een systeem uit waarbij deze rail langs verschillende wanden en hoeken doorloopt, tot één vloeiend geheel dat alle ramen omvat.”

Vakmannen aan het werk

Nic en Anja runnen het decoratiebedrijf met passie en gezonde ambitie. Al kan dat natuurlijk niet zonder de nodige ervaren vaklui op de werven. Dat team telt ondertussen acht allround decorateurs, elk met hun eigen expertises. Van de kust tot Gent gaan zij elke dag aan de slag in residentiële gebouwen. “Uiteraard delen we onze ervaring graag om projecten naar een hoger niveau te tillen”, legt Nic uit. “Als een architect een perfect beeld heeft van de interieurafwerking en ook op technisch vlak weet wat hij wil en wat nodig is, staan we natuurlijk evengoed klaar om puur uitvoerend aan de slag te gaan. In beide gevallen gaan we voluit voor een vlotte uitwerking, open communicatie en een hoge afwerkingsgraad.”

Achter de schermen zet Nic zijn eigen vakmanschap even graag aan het werk, bij het testen van nieuwe verftechnieken of bij het creëren van kleuren op maat. Met de eigen mengmachine zijn ongeveer een miljoen kleuren maakbaar. Nic zoekt en mengt tot de perfecte kleur gevonden is, en bewaakt nauwgezet dat elke pot verf voor een specifiek project identiek is. Daarmee staat Bossu Decor elk project opnieuw voor decoratiewerken à la carte.

Bossu Decor
Hogestraat 98
8830 Hooglede - België
T. 051 20 40 72

info@bossubinnenafwerking.be
www.bossubinnenafwerking.be

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels