Duurzaam <br>verzekeren én <br>ondernemen
Peter Callant Callant

Duurzaam
verzekeren én
ondernemen

Bedrijfsprofiel - Callant

Callant is geen onbekende in de verzekeringswereld. Het bedrijf groeide uit tot één van de tien grootste verzekeringsmakelaars in België, dankzij een waardegedreven en duurzaam beleid.

Peter Callant startte in 1991 als verkoper van verzekeringen. 30 jaar later telt de familiale kmo maar liefst 130 medewerkers en strekt de regio zich uit van West-Vlaanderen tot de Kempen. “Ik ben altijd heel erg ondernemend geweest, in tegenstelling tot veel collega’s in de sector. Dat is ook de reden waarom we zo snel gegroeid zijn. Door in te spelen op wat er leeft in de markt en niet bij de pakken te blijven zitten”, aldus Peter Callant.

Verder kijken dan de cijfers

“We willen graag de beste verzekeringsmakelaar zijn voor onze klanten, maar ook de werkgever met het grootste geluk op het werk, want het grootste deel van je leven breng je op het werk door. Een bezielde organisatie met totale welvaart, economisch, sociaal en spiritueel. Intern gaan we dan ook voor een duurzame groei, met de juiste persoon op de juiste plaats. Zodat iedereen kan doen waar hij goed in is. We waken over het Callant-DNA, met gelukkige medewerkers en tevreden klanten als ultieme doel.”

Vernieuwend aanbod

Callant staat bekend om zijn innovatieve aanbod. Zo lanceerde het bedrijf, ook bekend als de sportiefste makelaar, als eerste in België een fietsverzekering. Peter Callant: “De Fietsomnium is nog steeds één van onze topproducten, met 2020 als absoluut topjaar. Tijdens de coronalockdown namen we massaal de fiets. Bovendien kan je onze fietsverzekering eenvoudig afsluiten via de website.”

Specifiek voor ondernemers is de verzekering tegen cyberaanvallen aan een opmars bezig. Peter Callant: “‘Het zal mij niet overkomen’ is helaas iets wat ik nog te vaak hoor. De vraag is niet of het zal gebeuren, wel wanneer. En daar willen we onze klanten bewust van maken. Een cyberpolis is een must voor elke onderneming, naast een goede hardwarebeveiliging en het sensibiliseren van medewerkers rond phishing. Ook adviseren we onze bedrijven om zich in te dekken met een goede rechtsbijstand. Als ondernemer kan je altijd wel eens iets uit het oog verliezen. De wereld waarin we leven is zo complex. Kijk maar naar de coronamaatregelen, de GDPR-wetgeving, de wet op privacy, enzovoorts.”

Blijven groeien

De ambitie van Callant? Blijven groeien, zowel intern als extern. Peter Callant: “Enerzijds willen we extern blijven groeien. Zo realiseerden we recent onze 20ste overname, van DPS verzekeringen in Antwerpen. We blijven uitkijken naar uitbreiding richting Vlaams-Brabant en Limburg. Anderzijds blijven we nieuwe medewerkers aanwerven. Met een transparante bedrijfscultuur, een correct loonbeleid en een duurzame hr-aanpak willen we hier het verschil blijven maken.”

Callant Insurance & Financial Advice
Kapellestraat 113
8020 Oostkamp
T. 050 34 33 23
www.callant.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels