Duurzame expansie
Jannes Soutaer,
Jurn Van Steenkiste
& Matthias Dewaele
Extra-Power - Meco Group

Duurzame expansie

Testimonial - Extra-Power - Meco Group

Een omzetgroei, een gestroomlijnde werking en een nieuwe productie-unit. Sinds de overname in 1998 klom Meco Group al snel naar een hoger niveau. Deze zomer was het familiebedrijf uit Oostende klaar voor een nieuwe investering, eentje met een sterk terugverdieneffect. “Met Extra-Power hebben we de juiste partner gevonden om onze duurzame ambities kracht bij te zetten”, klinkt het.

Jurn Van Steenkiste nam 22 jaar geleden Meco over, samen met zijn vader en broer. Vandaag is het familiebedrijf een prominente industriële slagerij die ambachtelijke producten en gezonde, verse voeding verdeelt. Het gaat zowel om vlees, vis en groenten in rauwe en natuurlijke vorm, gegaarde maaltijdcomponenten en kant-en-klare gerechten. Met klanten in de foodservice is Meco over heel België actief en in volle expansie.

“Eind 2012 hebben we een capaciteitsvergroting doorgevoerd naar een oppervlakte van 7.500 m2. Vandaag blijven we die groei verderzetten, met intussen meer dan 120 medewerkers, eigen transport en nieuwe machines”, vertelt de heer Van Steenkiste. “Om ook onze duurzame ambities kracht bij te zetten, hebben we nu geïnvesteerd in een groot zonnepanelenpark op onze site.”

Betrouwbare partner

Bij het vinden van een partner deed vooral de mond-aan-mondreclame zijn werk. “Zelf hebben we geen kennis van zonnepanelen en er heersen heel wat cowboyverhalen in de sector. De focus zat op betrouwbaarheid en correctheid, iemand die zijn beloftes zou nakomen. Dat profiel hebben we gevonden in Extra-Power”, aldus Matthias Dewaele, Operations Manager bij Meco Group.

Extra-Power, de all-inpartner voor zonnepanelen uit Beernem, toonde van bij de start zijn expertise. “Het speciale dak met een sterke hellingsgraad en de stevige rukwinden in nabijheid van de kust hebben ervoor gezorgd dat er vroeg in het traject werd ingezet op mechanische stabiliteit”, aldus Jannes Soutaer, zaakvoerder van Extra-power. “Hierdoor zullen de panelen de komende 25 jaar probleemloos op hun plaats blijven.”

Eerste stap

Het resultaat: 1.180 zonnepanelen, goed voor een totaal vermogen van 436,6 kilowattpiek, oftewel het equivalent van het stroomverbruik van zo’n 100 gezinnen.

“Met deze investering dekken we een vierde van ons totale verbruik”, verduidelijkt Jurn Van Steenkiste. “Het is een logische volgende stap binnen ons duurzaamheidsverhaal. De vlotte samenwerking met Extra-Power smaakt naar meer.”

Ook de nazorg van Extra-Power ervaart Meco Group als een enorme troef. Soutaer: “Via een online monitoringplatform weten we meteen wanneer er een afwijking is aan de zonnepanelen of het net. Hierdoor kunnen we vrijwel direct ingrijpen dankzij ons ervaren team van servicetechniekers.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels