EEN GOEDE TOEKOMST VOOR UW BEDRIJF NA OVERNAME
Koen Sap Koen Sap Overnames

EEN GOEDE TOEKOMST VOOR UW BEDRIJF NA OVERNAME

Bedrijfsprofiel - Koen Sap Overnames

Bij overnametransacties van familiale ondernemingen streeft Koen Sap uit Roeselare naar de beste toekomst van de onderneming. Daarom ondersteunt hij bedrijfsleiders bij deze ingrijpende gebeurtenis. Hij is uw aanspreekpunt van kennismaking met het bedrijf en een correcte waardering tot het vinden van de juiste partijen en het sluiten van een goede deal. “Het gaat veel verder dan de cijfers”, benadrukt Koen Sap.

Als familiaal ondernemer is uw eigen bedrijf uw levenswerk. Komt u plots op een punt waarop er geen opvolging meer is, dan is het verkopen van uw onderneming geen evidentie. Of misschien moet u op zoek naar een externe investeerder om de groei van uw zaak te ondersteunen. Koen Sap begeleidt u graag gedurende het volledige traject. “Een ‘vreemde partij’ toelaten is voor een familiale kmo een hele stap”, weet Koen.

“Door de beste match te zoeken, probeer ik dat proces iets eenvoudiger te maken. Dat begint met een goede voorbereiding. Mijn eerste taak: het bedrijf echt leren kennen. Dat gaat voor mij een stuk verder dan de cijfers. Het emotionele verhaal is minstens even belangrijk.”

Kennis van het bedrijf als stevige basis

Het leren kennen van het bedrijf en de insteek en plannen van de eigenaar(s)/ bestuurder(s) heeft een heel belangrijke functie. Het laat toe een correcte waardering van het bedrijf te maken. Dat cruciale element geeft het dossier een solide basis. Koen: “Een goede band met de opdrachtgever, de eigenaar dus, is zeker bepalend voor het succes. Samen doorlopen we een lang traject, met ups en downs. In een familiale context is dat extra relevant. Net omdat bepaalde waarden en gevoeligheden meespelen, is het niet altijd het hoogste bod dat het uiteindelijk haalt. Ik probeer zoveel mogelijk mee te denken en in te spelen op de wensen van de eigenaar.”

Tijdens de loop van het dossier neemt Koen Sap zoveel mogelijk zorgen op zich. Tot de uiteindelijke overnemer aan zet is, blijft de kmo namelijk op volle toeren draaien. “De bedrijfsleider blijft zich maximaal op het werk focussen”, zegt Koen. “Een goed draaiend bedrijf is nu eenmaal een grote pro voor een sterk dossier. Bovendien sta ik er bekend voor om discreet te werken. Klanten, personeel en andere stakeholders weten in die fase vaak nog niet dat er concrete stappen gezet worden voor een overname. Ook daar mag de eigenaar gerust op zijn. Zo boek ik voor vergaderingen bijvoorbeeld discrete locaties. Die aandacht voor details neem ik mee vanaf de waardering en de opmaak van het dossier tot het contacten leggen, de biedingen, de intentieverklaring en uiteindelijk de finale overeenkomt. Zo is de beste toekomst voor het bedrijf gegarandeerd.”

Koen Sap Overnames
Roeselare - België

M. 0495 38 65 16

koen@sapovernames.be
www.sapovernames.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels