EEN ZAKENDINER DAT SMAAKT NAAR MEER
Tom Cloet & Ilse Van Acker Bistro ‘t Verschil

EEN ZAKENDINER DAT SMAAKT NAAR MEER

Bedrijfsprofiel - Bistro ‘t Verschil

In Gits houdt u best even halt bij Bistro ’t Verschil. In het restaurant staan kwaliteit en respect voorop. Zaakvoerder en chefkok Tom Cloet hecht veel belang aan verse, seizoensgebonden producten, bij voorkeur van op het veld van echtgenote Ilse. Heeft u meer interesse in een op maat samengestelde catering voor uw bedrijf? Daarvoor rekent u op ‘t Verschil on Wheels.

Tom Cloet studeerde aan de hotelschool in Koksijde en werkte enkele jaren in het Roeselaarse sterrenrestaurant Bistro Novo. Gesterkt door die ervaring besloot hij in 2008 zijn eigen zaak te beginnen. De menukaart wijzigt meermaals per week, maar zijn visie op kwaliteitsvol eten houdt onverminderd stand. “In ’t Verschil hebben we geen vaste menu’s”, zegt zaakvoerder en chefkok Tom Cloet. “Onze klanten kiezen à la carte wat ze willen eten. Op die kaart vinden ze seizoensgebonden, verse producten en kwalitatieve delicatessen zoals melklam uit de Pyreneeën of Baskische kip. Behalve die regionale specialiteiten, koop ik de meeste ingrediënten lokaal om de versheid en smaak te garanderen. Daarnaast hebben we een mooie selectie van 500 wijnen en gevarieerde aperitieven en digestieven.”

Vers van op het veld

Behalve met het restaurant maken Tom en zijn echtgenote Ilse Van Acker het verschil met verspakketten en een cateringtrailer. Als landbouwer teelt Ilse verse groenten en fruit. Daarmee stelt ze gevarieerde pakketten samen met onder andere huisgemaakte confituren en maaltijden. Tom: “Ik werk het liefst met onze eigen producten, verser kan haast niet. Daarom hebben we de ambitie om dit segment verder uit te breiden. We kochten alvast extra landbouwgrond waarop we in de toekomst misschien onze eigen lammetjes kunnen kweken.”

Catering die overtuigt

Het verhaal van ’t Verschil is drieledig. Ook het cateringconcept ‘t Verschil on Wheels boekt succes. Met een prachtige trailer komt de chefkok koken op uw bedrijfsfeest of event. Niet zomaar hamburgers of kip aan ’t spit, want Tom bekijkt steeds in overleg met de klant wat de verwachtingen zijn en hoe hij die omzet in heerlijke gerechten. “Voor kleine groepen koken we in de keuken of voorzien we bijvoorbeeld een Ofyr om op te kokerellen. Grotere groepen krijgen de trailer op bezoek. Ik krijg vaak de feedback dat mijn keuken puur is. Dat is een mooi compliment. Ook op verplaatsing hou ik die reputatie graag hoog.”

Zoekt u een geschikte plaats voor een zakendiner of een bedrijfsetentje? Neem vrijblijvend contact op met ‘t Verschil. “Voor groepen doen we graag wat extra moeite, zelfs als dat groepen van twee personen zijn”, lacht Tom. “We doen er alles aan om uw zakengesprekken of bedrijfsevents te laten renderen.” 

Bistro ‘t Verschil
Bruggesteenweg 164
8830 Gits - België
T. 051 43 67 20

info@bistrotverschil.be
www.bistrotverschil.be

 

 

 

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels