EROGAL AMBIEERT GROEI MET EXTRA PRODUCTIECAPACITEIT
Kristof & Philip Eeckhout Erogal

EROGAL AMBIEERT GROEI MET EXTRA PRODUCTIECAPACITEIT

Bedrijfsprofiel - Erogal

Erogal, specialist in elektrolytisch verzinken, werd in 1969 opgericht en groeide gestaag tot een betrouwbaar en flexibel loonbedrijf. Toch bleef het bedrijf al die tijd grotendeels onder de radar. De tweede generatie van dit familiebedrijf breidt de productieafdeling verder uit met het oog op een nog betere dienstverlening naar het bestaand cliënteel maar ziet ook daarbuiten potentieel.

Aan het woord zijn Philip en Kristof Eeckhout, de tweede generatie bestuurders van het verzinkbedrijf uit het WestVlaamse Oostnieuwkerke (Staden). Zij bevestigen dat het bedrijf in grote mate is meegegroeid met de wensen van hun vaste klanten. Philip: “We zijn gegroeid op het ritme van onze klanten en die zijn het al heel lang gewend dat wij flexibel met hun wensen omspringen. Ook onze snelle responstijd is een van onze sterke troeven. Een levertijd van een week is tegenwoordig te lang (lacht).” Kristof vult aan: “We zijn actief in een nichemarkt. Ongeveer 95% van ons cliënteel bestaat uit wederkerende klanten.”

Het cliënteel van Erogal is divers. “Daar is geen lijn in te trekken”, bevestigt Philip. “Wat wij doen, is elektrolytisch verzinken en dat procedé heeft als doel onderdelen te beschermen tegen corrosie. Elektrolytisch verzinken wordt ook ingezet uit decoratieve overwegingen waardoor ons klantenbestand heel divers is. Denk aan de automobielsector, machinebouwers, maar ook aan tuinartikelen. We hebben bijvoorbeeld een klant die tenten maakt en grootse plannen heeft. Het zijn dat soort klanten, die snel en efficiënt verder willen geholpen worden, die bij ons aankloppen.”

Na decennia van organische groei ziet Erogal de noodzaak om opnieuw uit te breiden. Kristof: “We zitten met ons drieploegenstelsel op de maximale capaciteit en merken bij een aantal van onze klanten dat er nog meer inzit, dat ze nog meer verzinkwerk willen uitbesteden aan ons. Die klanten willen we uiteraard niet teleurstellen. Om die reden gaan we volgend jaar onze capaciteit uitbreiden.” Philip vervolledigt: “Niet enkel om onze huidige klanten te ondersteunen, we zien nog meer potentieel in onder andere Noord-Frankrijk. Onze troeven zijn flexibiliteit en korte responstijden en om die reden zitten onze klanten relatief dichtbij. Frankijk is van hieruit niet ver. We praten ook over relatief kleine volumes. Ook dat is een van onze sterktes.”

De capaciteitsuitbreiding die gepland staat, is niet gering en suggereert ook dat ze ruimte creëren voor nieuw cliënteel in Vlaanderen. Philip: “Ik zal niet zeggen dat we onze capaciteit zullen verdubbelen, maar we gaan onze productielijn toch aanzienlijk uitbreiden. Ons nieuw verzinkbad is 3 m lang, 1,40 m diep en 60 cm breed. Dit moet in de eerste helft van 2024 operationeel zijn. 

Erogal
Spanjestraat 87
8840 Oostnieuwkerke - België
T. 051 26 45 50

www.erogal.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels