ERVAREN SCHRIJNWERKERS BREIDEN REPERTOIRE UIT
Nicolas Van Hee
& Delphine Vanden Bussche
Ramen Van Hee

ERVAREN SCHRIJNWERKERS BREIDEN REPERTOIRE UIT

Bedrijfsprofiel - Ramen Van Hee

Wie in de kuststreek op zoek is naar een ervaren plaatser van ramen en deuren kan niet om het team van Van Hee heen. Nicolas Van Hee nam het timmerbedrijf van zijn vader over en vandaag kan je bij hem en zijn vijftienkoppige team terecht voor de productie en plaatsing van ramen en deuren in hout, pvc en aluminium.

De geschiedenis van Ramen Van Hee begint nogal atypisch: vader Noël was namelijk een trappenmaker. In 1981 stampte hij timmerbedrijf Van Hee uit de grond. Doorheen de jaren nam hij ook houten ramen op in zijn assortiment en groeide zijn team. Nadat de vrouw van Noël de boekhouding voor haar rekening nam, kwam ook zoon Nicolas in 2009 aan boord.

Nicolas vertelt: “Mijn vader is intussen al even op pensioen, maar hij is nog steeds onze reddende engel. Zijn technische kennis komt regelmatig van pas en hij is ook al eens chauffeur van dienst. Hij heeft zijn carrière mooi kunnen afsluiten en geeft mij de vrijheid om verder te ondernemen. Al vraag ik nog regelmatig zijn advies. Ook mijn vrouw werkt nu mee in de zaak en heeft de boekhouding van mijn moeder overgenomen.”

Nieuwe materialen

Van Hee blijft dus een echt familiebedrijf, al zetten ze al even geen trappen meer en bieden ze naast houten ramen en deuren nu ook andere kwalitatieve materialen aan. Nicolas: “In 2023 zijn we naast pvc van Deceuninck ook aluminium ramen en deuren van Reynaers beginnen aanbieden. Die materialen zijn niet alleen modern en strak, maar vooral ook makkelijker in onderhoud. Een belangrijk verkoopargument in een markt met veel tweedeverblijvers. Wanneer ze hun vrije tijd aan de kust doorbrengen, staan ze niet te springen om te klussen in hun woning.”

De productie gebeurt in Nieuwpoort, waar Van Hee ook een toonzaal heeft. Hun tweede toonzaal kan u in Oostende bezoeken. Die locatie aan de kust betekent dat het bedrijf heel actief is in de renovatiemarkt van appartementen, of het nu enkel gaat om het vervangen van ramen of om een totaalrenovatie.

Sterke technische kennis

“Onze productie in eigen beheer is een grote trots en een belangrijke troef”, stelt Nicolas. “We weten hoe een product in elkaar zit. Door die grote technische kennis kunnen we sneller anticiperen en ook architecten adviseren. Vandaag werken we meer en meer in nieuwbouw en produceren we ook ramen en deuren voor andere schrijnwerkers, die dan enkel voor de plaatsing instaan. Wanneer we een klant geholpen hebben met hun buitenschrijnwerk, kloppen ze later vaak opnieuw bij ons aan voor screens, zonwering, een zonneluifel of terrasoverkapping van Renson. Dat we gestaag groeien en klanten zien terugkeren geeft zin in de toekomst.”

Ramen Van Hee
Showroom Nieuwpoort
Toevluchtweg 10A
8620 Nieuwpoort - België

Showroom Oostende
Torhoutsesteenweg 83 bus 002
8400 Oostende - België

T. 058 23 33 73

info@ramenvanhee.be
www.ramenvanhee.be

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels