Ervaring en wederzijds vertrouwen troef
Tom Vandenbussche
Kelly Van Landeghem
Anthony Meul
& Nanouck Loir
VGD

Ervaring en wederzijds vertrouwen troef

Testimonial - VGD

De groeiplannen van Tifre, een kwaliteitsaannemer voor totaalrenovaties uit SintNiklaas kregen afgelopen zomer een boost dankzij de intrede van de Vela Group. Tegelijkertijd vond Tifre onderdak bij een nieuw accountancy kantoor: VGD.

Het gaat hard voor Tifre en een aantal ingrijpende veranderingen binnen het bedrijf verliepen door omstandigheden simultaan maar verrassend vlot. Tom Vandenbussche, mede-oprichter van de Vela Group, een investeringsonderneming die focust op de kmo-markt, lacht: “Het gebeurt inderdaad niet elke dag dat we investeren in een bedrijf dat van accountancypartner wisselt net op het moment dat we met onze neus boven op de cijfers zitten. Het is op zijn minst ongebruikelijk tijdens een due diligence (lacht).”

Kelly Van Landeghem, bestuurder bij Tifre: “Wij waren al in gesprek met VGD omdat we op zoek waren naar onafhankelijk advies. Na een verkennend gesprek hebben we VGD gevraagd om een audit te doen van onze HR-afdeling. We kregen niet alleen advies maar VGD stelde ook bepaalde zaken in vraag. Dat hebben we enorm geapprecieerd want die inzichten bleken bijzonder relevant voor onze gesprekken met Vela Group.”

Nanouck Loir, Business Manager Accountancy bij VGD: “We hadden meteen een klik met Tifre en na de audit kwam al vrij snel de vraag of we konden samenzitten in functie van een bredere dienstverlening, denk maar aan projecten binnen onze business lines accountancy, taks, subsidies en legal. Op korte termijn kregen we veel informatie van Tifre waardoor we snel een aantal noden konden identificeren en toegevoegde waarde konden bieden. Niet alleen voor het bedrijf zelf, maar ook voor de aandeelhouders.” Anthony Meul, partner bij VGD, vervolgt: “We konden daarbij terugvallen op onze M&A ervaring en waar je jezelf van bewust moet zijn als er een investeringspartner, of co-piloot in geval van Vela Group, mee aan tafel komt. Samen met Kelly en haar echtgenoot kwamen we sterker op het speelveld en dat geeft ook vertrouwen aan de investeerder.”

Tom: “Toen Vela Group in beeld kwam was VGD sowieso al met de cijfers van Tifre bezig waardoor er snel aan ons gerapporteerd kon worden. En het mag gezegd worden: uit de informatie die wij kregen, leek het alsof zij al jaar en dag samenwerkten. De informatie was compleet, goed voorbereid en er zaten geen verrassingen in, enzovoorts.”

Kelly: “VGD heeft veel kennis aangebracht en praktische ervaringen gedeeld. Ze denken niet alleen mee, maar helpen het ook mee realiseren. Nanouck is ons aanspreekpunt en heeft een sterke all-round ervaring. Als we in de diepte moeten gaan voor een bepaalde materie, dan brengt ze steeds de juiste persoon aan tafel. Die specialist is op voorhand gebrieft, kent aldus ons verhaal en zo kunnen ze op een effectieve wijze doorpakken. Inderdaad, ik ben dan ook zeer tevreden met de overstap.”

TIFRE
 tifre.be

Vela
— velagroup.be

VGD
— be.vgd.eu

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels