Esthetische <br>metaalafwerking
Bart Heyse Hebocoat

Esthetische
metaalafwerking

Hebocoat

Sinds 2005 legt Hebocoat zich toe op de afwerking van metaal voor andere bedrijven, esthetisch en corrosiewerend. Zaakvoerder Bart Heyse bouwde het bedrijf uit tot een onmisbare schakel in de metaalverwerkingsindustrie. 

“Ik heb hard gestudeerd, aan prospectie gedaan en heel wat stages gevolgd”, vertelt zaakvoerder Bart Heyse. Zo leerde hij de technische kneepjes van de stiel kennen en bouwde hij Hebocoat uit tot een bloeiend bedrijf met tien medewerkers en zo’n 2.000 opdrachten per jaar voor onder meer de NMBS, Atlas Copco en Bekaert. 

Deskundigheid, flexibiliteit en korte doorlooptijden zijn de sterktes van het huis. “We zijn de laatste schakel in de keten van de metaalconstructie en moeten dus snel handelen. We maken dagelijks een nieuwe planning voor de volgende zestien uur. Een extreme flexibiliteit die we kunnen aanhouden door te investeren in efficiënte systemen, zoals ons circulair ophangsysteem. Dat zijn 35 balken van 7 meter die elk 700 kilo gewicht kunnen dragen.”

Behandelen van inox

Hebocoat specialiseert zich in het behandelen van staal, inox en het lakken van aluminium. Staal kan gestraald, gemetalliseerd of gelakt worden, inox gebeitst en gepassiveerd. “Beide moeten gebeuren bij het behandelen van inox”, licht Bart toe. “Met het beitsen werken we de beschadigingen weg en het passiveren maakt de inox opnieuw roestbestendig. In 2013 kochten we een beitsbad om kleinere artikelen te verwerken.”

Bij het behandelen van inox moet je heel wat milieuvoorschriften volgen. “Inox wordt beneveld met zure producten die de chroomoxide wegvreten. Na enkele uren spuiten we die producten onder hoge druk weg en dat spoelwater moet op de juiste manier opgevangen worden. We hebben een reservoir van twaalf kubieke meter dat regelmatig opgehaald wordt door een gespecialiseerde verwerker.”

Specialisaties

Naast inox lakt Hebocoat ook staal en aluminium. Ze beschikken over speciale machines die buizen inwendig lakken, een toepassing voor de luchtkanalen van een zwembad om het materiaal te beschermen tegen de chloorrijke omgeving. Het is een niche waarin Hebocoat investeerde en zich specialiseert.

Voor het natlakken is er een machinepark met een korte insteltijd. Zo kunnen ze de correcte verfvoorschriften makkelijk en snel afleveren. Het aantal lagen, de juiste verf en de exacte kleur. “We stellen RAL-, NCS- en pantonekleuren in. Heb je een bedrijfskleur en ken je de code niet? Dan analyseren we de formule en maken we de kleur perfect na. Onze klanten bijstaan is belangrijk, niet alleen met de juiste prijzen, ook met gedegen advies.”

Hebocoat

Oude Kassei 26
8791 Beveren-Leie

T. 056 70 77 57

info@hebocoat.be
www.hebocoat.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels