Events gebouwd op vertrouwen
Pascal Peene,
Mathieu Barbe
& Marie Romel
Femat - Blauwhuis

Events gebouwd op vertrouwen

Testimonial - Femat - Blauwhuis

Kasteel Blauwhuis in Izegem werd recent nieuw leven ingeblazen als prestigieuze eventruimte. Voor een stijlvolle aankleding van events tot in de details rekent Blauwhuis op de expertise van leverancier Femat. Al meer dan 37 jaar verhuurt Femat allerhande feestmateriaal, aangename service inclusief.

Pascal Peene, bestuurder bij Femat, en Mathieu Barbe, projectmanager bij Kasteel Blauwhuis, kennen elkaar al jaar en dag. Vanuit zijn achtergrond in de eventsector werd Mathieu betrokken bij de nieuwe eventlocatie Blauwhuis. Hij vormde een tandem met projectmanager Marie Romel en nam zijn trouwe partnerschap met leverancier van feestmateriaal Femat gewoon mee. Mathieu: “Toen we de lijst opstelden met leveranciers, kreeg Femat de hoogste prioriteit. Ik werkte al geruime tijd goed samen met Pascal. Femat is steeds stipt, behulpzaam en stelt zich flexibel op. Ook aan het kasteel hebben ze zich snel aangepast. Op deze site materiaal leveren is zeker geen standaardklus. Femat heeft de materialen en expertise in huis om dat alles tot een goed einde te brengen.” Ook de locatie is daarbij van voordeel. “Ons bedrijf is maar 500 meter van het kasteel verwijderd”, vertelt Pascal. “Het is dus niet overdreven om te zeggen dat we snel kunnen schakelen.”

Breed aanbod

Het gamma van Femat heeft voor elk wat wils en transformeert iedere samenkomst tot een subliem event. Het familiebedrijf biedt een waaier aan meubilair, tafelgerei, linnen en keukenmaterialen in diverse stijlen. De officiële opening van Kasteel Blauwhuis op 1 maart werd gevierd met heel wat genodigden, topcatering en uiteraard een piekfijne inrichting. Alle meubilair, van indoor tot outdoor, werd geleverd door Femat. Eén tafel fungeerde volledig als display voor het porselein en bestek. Pascal: “We hebben een mooi aandeel van ons gamma kunnen showcasen: gaande van materiaal voor een klassiek diner tot meer funky stuks.” Ook hier maakten de professionele service en flexibiliteit van de leverancier het verschil. Ze werkten goed samen met de tentenbouwer en de technici van licht en geluid om het kasteelterrein volledig feestklaar te maken. 

Gedeelde visie

Femat werkt maar al te graag voor Kasteel Blauwhuis. “We kunnen ons helemaal vinden in de visie achter dit project”, zegt Pascal. “Het kasteel kent een rijke geschiedenis en wordt vandaag in volle glorie hersteld. Dat doet onze stad Izegem heropleven. De eventruimte en woonblokken, omgeven door groen, bieden een totaalervaring.” Dat beaamt ook Marie: “Op deze locatie brengen we nieuw leven in de brouwerij. We willen mensen inspireren met events in een mooie omkadering.”

Prikkelende events

Deze zomer is het acht weken lang heerlijk vertoeven in een pop-upbar in het kasteelpark. Voor de inrichting van de gezellige bar en stijlvolle loungezone levert Femat onder andere meubels uit lichte en natuurlijke materialen zoals teak en bamboe. “Met het huurmateriaal van Femat slagen we er telkens in iets moois te maken”, zegt Marie. Wie iets wil organiseren, vindt in het kasteel een leeg canvas. Iedere ruimte is vrij om naar believen in te vullen naar gelang het seizoen, het type event of het thema. Op elke gewenste beleving kan Femat met hun aanbod inspelen. “Bijkomend voordeel is dat bezoekers de locatie niet snel beu zullen worden. Bij ieder bezoek zien de ruimtes er weer anders uit. Femat heeft ook steeds nieuw materiaal, dus dit is een samenwerking op lange termijn die telkens weer nieuwe mogelijkheden biedt”, besluit Mathieu. 

Femat
www.femat.be
Blauwhuis
www.blauwhuis.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels