EXPERT IN OPPERVLAKTEVERWARMING EN -KOELING
Vincent Van Puyvelde Thermoduct

EXPERT IN OPPERVLAKTEVERWARMING EN -KOELING

Bedrijfsprofiel - Thermoduct

In een wereld waar energie-efficiëntie en duurzaamheid steeds hoger op de agenda staan, biedt Thermoduct innovatieve oplossingen in oppervlakteverwarming en -koeling. Deze technologieën zijn cruciaal om zowel in residentiële nieuwbouw als in de industrie te voldoen aan de groeiende vraag naar comfort en klimaatregeling. Vincent Van Puyvelde, algemeen directeur van Thermoduct, onthult hoe zijn bedrijf het verschil maakt met ervaring, expertise en een doorgedreven oplossingsgerichte aanpak.

Vincent staat sinds 2,5 jaar aan het roer van Thermoduct, een bedrijf met 27 gedreven en bekwame professionals. Met meer dan 60 jaar ervaring op zak, is Thermoduct jouw betrouwbare partner in oppervlakteverwarming en -koeling.

“We zijn gespecialiseerd in vloer- en wandverwarming, klimaatplafonds en betonkernactivering. Vloerverwarming kent iedereen. Minder bekend zijn wandverwarming en klimaatplafonds waarmee je zowel kunt koelen als verwarmen. Bij klimaatplafonds is de hoofdfunctie koeling, want koude daalt, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor verwarming. We zien ze vooral veel terugkomen in dokterspraktijken, bureauruimtes of in de slaapkamers van luxueuze woningen.”

“Bij betonkernactivering installeren we buizen in de betonkern van een gebouw, tussen de verschillende verdiepingen. Dat resulteert in een energie-efficiënt systeem voor basisverwarming, met name in ziekenhuizen en woonzorgcentra.”

Expertise en ervaring voor kwaliteit en flexibiliteit

“Onze focus ligt altijd op het leveren van de best mogelijke service, of het nu om residentiële of industriële projecten gaat”, gaat Vincent verder. “Tegelijk streven we naar een maximale flexibiliteit. We willen altijd op het juiste moment en op de juiste plaats zijn, zodat de installatie soepel en volgens planning kan verlopen. Met 60 jaar ervaring op zak kunnen we alles van berekening en uitvoering tot installatie en nazorg met de grootst mogelijke expertise én met onze eigen mensen doen. We voeren daarom zoveel mogelijk in-house uit.”

Ruim aanbod, brede toepasbaarheid

Van dokterspraktijken tot logistieke hallen en van villa’s tot woonzorgcentra; je vindt de innovatieve verwarmings- en koeloplossingen van Thermoduct bijna overal. Al ligt de klemtoon vandaag vooral nog op de residentiële markt, benadrukt Vincent.

“We zijn in de eerste plaats actief op de Belgische residentiële markt. Daar werken we voornamelijk met installateurs van verwarmings- en koeltechnieken, aannemers en architecten. Dat kan gaan van eenmanszaken tot multinationals. Onze grootste groeisector is die van de industrie en productiehallen. Daar realiseerden we recent bijvoorbeeld vloerverwarming voor een hal van 30.000 m2 voor VDLBussen in Roeselare. We hadden daar ongeveer een maand voor nodig. Dat is een bevestiging dat we de juiste expertise en flexibiliteit hebben om projecten van deze omvang met succes af te werken.”

Energiezuinige installaties voor nieuwbouw en renovatieprojecten

In de bouwsector zien we een groeiende trend in de toepassing van lagetemperatuursverwarming en hogetemperatuurskoeling, vertelt Vincent. Volgens hem passen vloerverwarming en andere oppervlakteverwarmingstechnieken daar perfect bij. Ook in renovatieprojecten is er een toenemende vraag naar deze technieken.

“Renovatieprojecten hebben specifieke vereisten, omdat we moeten rekening houden met de bestaande situatie. In een historisch pand met oude parketvloer leg je niet zomaar vloerverwarming. Hier kunnen we met onze expertise inspelen op de specifieke noden van klanten en hen adviseren over de best passende oplossingen. In elk project, nieuwbouw of renovatie, is er altijd wel een correcte oplossing mogelijk.”

“Ook bij industriële panden groeit de vraag naar vloerverwarming. Dit is een betere oplossing dan het traditionele systeem van gasbranders. Momenteel zien we dit als een groeimarkt en is dit nog niet standaard ingeburgerd bij architecten of studiebureaus.”

Klaar voor de toekomst

Thermoduct kende de afgelopen twee jaar heel wat interne veranderingen. Met een grondige herstructurering hebben Vincent en zijn team het bedrijf klaargemaakt voor nog eens 60 jaar.

“Waar we vroeger erg organisch gestructureerd waren heeft iedere medewerker in de nieuwe structuur een duidelijk en specifiek takenpakket. Dit zorgt voor een verbeterde communicatie, zowel intern als extern. Zo kunnen we inspelen op belangrijke ontwikkelingen in onze sector en blijven groeien in een veranderende context. Maar vooral kunnen we zo elk probleem adequaat oplossen, of nog beter, voorkomen voor onze klanten.” 

Thermoduct
Heirbaan 47G
2640 Mortsel - België
T. 03 231 48 24

info@thermoduct.be
www.thermoduct.be

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels