Familiale totaalpartner voor de houtvakman
Emile, Delphine, Frédéric, Auguste Cras Cras

Familiale totaalpartner voor de houtvakman

Bedrijfsprofiel - Cras

Een familiebedrijf dat zelfs na 145 lentes de dynamiek van een start-up blijft uitstralen: dat kunnen niet alle bedrijven van die leeftijd claimen. De gespecialiseerde groothandel doet er alles aan om vakmensen uit de houtsector zo goed mogelijk te bedienen en te ondersteunen.

Hout als materiaal, en Cras als onderneming, zijn levendiger dan ooit. Dat bleek recent nog maar eens tijdens ‘Cras inside out’, het druk bijgewoonde evenement voor klanten en leveranciers. “We hadden voor hen onder meer productprimeurs, nieuws over extra investeringen in petto”, verklaart Frédéric Cras, telg van de vierde generatie en CEO van de groep. “Zo trokken we met Alexander Dewulf recent een heel ervaren CEO voor de houthandel aan. Door diverse overnames zijn we de jongste jaren sterk blijven groeien. We beschikken vandaag al over 17 vestigingen, verspreid over heel België. Vakmensen kunnen er terecht voor een erg breed scala aan hout en gerelateerde producten voor het interieur, de tuin, bouw- en renovatie”

Bewerkingen op maat

Naast dat brede assortiment is er een erg geavanceerd machinepark, waar Cras allerlei bewerkingen kan uitvoeren. “Sommige grote klanten beschikken zelf over alle apparatuur voor houtbewerking, maar kleinere zelfstandigen richten zich liever volledig op de plaatsing. Zij laten het maatwerk, zoals het verzagen, boren, frezen en beplakken van plaatmateriaal, of het inkasten van binnendeuren, het liefst aan ons over.” Ook in de houtmarkt doet de digitalisering intussen zijn intrede. “Hout is bij uitstek een natuurlijk materiaal, daarom is het duurzaamheidsaspect in deze branche ook zeer belangrijk. Op dat vlak zijn wij in België altijd een pionier geweest.”

Lokaler en duurzamer

Ook inzake innovatie wil Cras een voortrekkersrol spelen. “Door lokale houtsoorten thermisch te verduurzamen, zijn ze inzetbaar voor projecten waar tot nu toe alleen hout uit overzeese gebieden voor in aanmerking kwam. Dat betekent een forse reductie van de CO2 -uitstoot. We investeren momenteel volop in deze technologie. Verder zijn we rotsvast overtuigd van de voordelen van houtskeletbouw en hebben we daarvoor in Waregem een gloednieuwe, verregaand geautomatiseerde productie-unit in gebruik genomen. Daardoor kunnen we wanden dakelementen in op maat samengestelde pakketten ter beschikking stellen. Ook dat geeft onze klant opnieuw extra troeven”, besluit Frédéric Cras.

Cras
Industrielaan 5
8790 Waregem
T. 056 60 34 44

info@craswoodshops.be
www.craswoodshops.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels