Feestkilo’s versus opleidingen
Frederic Bulcaen Polemieck

Feestkilo’s versus opleidingen

Polemieck

Stilaan zijn we terug op ons gewicht van voor de nieuwjaarsmaanden. Nog enkele weken en we zijn onze voornemens voor het ‘nieuwe’ jaar 2020 vergeten. Met andere woorden: terug naar af, naar ‘business as usual’.

In december moesten we nog snel heel wat mensen ontmoeten en werden we gevraagd op allerhande events en recepties. De Bedrijven Contactdagen in Kortrijk lieten toe om op amper twee dagen tijd heel veel mensen in een keer terug te zien. Dat betekent alvast een forse besparing op het aantal netwerkrecepties en etentjes. Wie wou, kon in januari iedereen die hij gezien had in december opnieuw ontmoeten op de vele nieuwjaarsrecepties en diners. December en januari vormen een topperiode inzake netwerking.
Ikzelf probeer altijd heel selectief te zijn in de uitnodigingen voor de nieuwjaarsrecepties. De enige die steevast met stip in de agenda is aangeduid, is die van ons eigen bedrijf. We benutten die gelegenheid niet zozeer om uit te leggen wat we in 2020 allemaal willen realiseren, want al onze mensen zouden eigenlijk continu op de hoogte moeten zijn van wat we plannen in de toekomst. Het belangrijkste punt op de nieuwjaarsreceptie is, en was, om iedereen waarmee we dagelijks werken een goede gezondheid te wensen. In tegenstelling tot vele andere wensen en voornemens blijkt de harde realiteit dat de wens voor een goede gezondheid het hele jaar door actueel blijft.

Frederic_Bulcaen

Gelukkig zijn we intussen al maart en maken de eerste zonnige weekends iedereen blijgezind. Netwerkmomenten lijken opeens minder belangrijk en nodig. Iedereen is hard aan het werk om zijn plannen in realisaties om te zetten. Zo hoort het ook in deze periode van het jaar.

Daarom is dit hét moment bij uitstek om een opleiding te volgen. In periodes waar er het hardst wordt gewerkt, is de nood aan goed advies het grootst. Een professionele opleiding in een fijne groep kan ook leuk zijn, maar zal vooral meer opbrengen voor je bedrijf en je carrière. Bijkomend voordeel ten opzichte van de vele netwerkevents, is ongetwijfeld dat het je minder moeite zal vergen om achteraf de kilo’s eraf te krijgen.

Tenzij… je een residentieel seminarie aan de Vlerick School volgt. Dat extra gewicht krijgen we er tegen Pasen dan wel weer af …

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels