Flexibele containerwissels zonder wachttijd
Geoffrey Gilgemyn
& Koen Vandebuerie
GG Recup - Geldhof-
Vermeersch

Flexibele containerwissels zonder wachttijd

Testimonial - GG Recup - Geldhof-Vermeersch

Wie afbraakwerken doet of renoveert, weet dat de beschikbaarheid van een container voor het afval geen overbodige luxe is. Als daarbij grote volumes bouwpuin komen kijken, volstaat één container lang niet. Dan kies je het liefst voor een partner die op het juiste moment snel een containerwissel kan doorvoeren. Die vond Geldhof-Vermeersch, specialist in industriële dakwerken, bij GG Recup.

Bij een industriële dakrenovatie hebben we het niet over één afvalcontainer, maar over een hele resem containers, die tijdens de werken af- en aangevoerd worden. Dat impliceert een complexe planning, waarop je moeilijk lang op voorhand kan anticiperen. Precies daarom had aannemer Geldhof-Vermeersch een partner nodig die kort op de bal speelt. 

“Wanneer een container vol is en het wachten is op een lege, liggen de werken stil. Dat moeten we uiteraard vermijden. Vertraging op de werken door de regen? Een dag waarop het net beter vooruit gaat dan voorzien? Die bepalen onze planning en die loopt vaak door op zondagen of in verlofperiodes, omdat onze klanten dan het minst hinder ondervinden van de werken. Gelukkig heeft GG Recup daar geen enkel probleem mee.”, zegt Koen Vandebuerie, zaakvoerder van Geldhof-Vermeersch.

Samen groeien

In 2020 kruisten de paden van Geldhof-Vermeersch en GG Recup. Een collega-dakwerker raadde dit jonge bedrijf uit Sint-Eloois-Winkel aan en Koen Vandebuerie, zaakvoerder van Geldhof-Vermeersch, nam contact op. Er was meteen een professionele klik. “Net zoals onze firma is ook GG Recup een sterk groeibedrijf dat vooruitdenkt en durft investeren”, legt Koen uit. “We werken graag met firma’s die dezelfde dynamiek en ambitie hebben. Zelf bestaan wij ondertussen 30 jaar en blijven we voortdurend evolueren.” 

Met wat minder jaren op de teller maakte ook GG Recup al een stevige groei door. Zaakvoerder Geoffrey Gilgemyn begon in 2014 met het opruimen van oude metalen en ontruimingen. Vanaf 2017 verschoof de focus richting containerverhuur en vorig jaar voegde hij de afvalverwerking toe aan zijn dienstverlening. “Dat was mede mogelijk door onze verhuis naar de huidige bedrijfssite in Sint-Eloois-Winkel, waar vroeger Soverbo huisde”, zegt Geoffrey. “Die totale service is een grote troef voor onze klanten. Enerzijds brengen zij zelf afval, anderzijds plaatsen wij containers en halen die weer op voor verwerking.” 

GG Recup is ook gecertificeerd asbestverwerker, iets wat bij industriële dakwerken frequent voorkomt. Op vraag van Koen schakelden ze zelfs over op asbestzakken voor grotere volumes, een kwestie van samen te groeien.

Familiale aanpak

Dat GG Recup een hecht team heeft en rechttoe rechtaan communiceert, speelde voor Geldhof-Vermeersch een grote rol in hun initiële keuze om samen te werken. Tot vandaag blijft het een belangrijk aspect. “We bellen rechtstreeks met de juiste persoon om onze containers tijdig op de werf te krijgen”, zegt Koen. “Dat gebeurt meestal ad hoc, bijvoorbeeld via een telefoontje ’s ochtends om tegen de middag een verse container te laten plaatsen. Die flexibiliteit van GG Recup maakt ons efficiënter in ons werk en geeft ons bovendien een betere professionele uitstraling.” Geoffrey en zijn team zetten dan ook elke dag opnieuw in op die flexibiliteit: “We hebben een 250-tal containers en eigen chauffeurs in dienst. Zo spelen we steeds kort op de bal.”

GG Recup
www.ggrecup.be

Geldhof-Vermeersch
www.geldhof-vermeersch.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels