Fris tintje voor verouderde gevel
Boerderij Kemmel Rooze

Fris tintje voor verouderde gevel

Gemaackt - Rooze

De buitenschil van gebouwen een frisse identiteit geven: het team van Rooze BV doet het al meer dan een kwarteeuw met verve. Die knowhow etaleerde de firma uit Langemark-Poelkapelle recent op de gevel van een boerderij in Kemmel, die een totale metamorfose onderging.

Bart Rooze stond vroeger in het lager onderwijs, maar koesterde altijd al een boontje voor de bouw. “Ik ging regelmatig mee met metsers, tot ik in 1997 besliste om een eigen zaak te starten. Onze roots liggen in voegwerken voor nieuwbouwrealisaties, maar we zetten al snel de stap naar voegwerken voor renovaties, het reinigen van gevels, het kaleien, schilderen en bepleisteren van gevels en de behandeling van opstijgend vocht. We werken vandaag met een team van 15 mensen, die stuk voor stuk veel kennis aan boord hebben gebracht. Ik heb het altijd fijn gevonden om de talenten van elk van hen zo goed mogelijk in kaart te brengen en die optimaal te benutten voor onze projecten. Op die manier hebben we ons kunnen specialiseren in verschillende afwerkingen.” 

Tabletten en kalkpleister

Via mond-tot-mondreclame kwamen die vaardigheden ook ter ore van een koppel dat in Kemmel op een boerderij woont. “Die mensen hadden te maken met heel vochtige buitenmuren. Door een verkeerde behandeling ongeveer tien jaar geleden, hadden ook de afwerkingslagen van de gevel al hun charme verloren. We zijn begonnen met die lagen volledig te verwijderen, wat best een ingrijpend werkje was. Vervolgens heeft ons team ook alle voegen eruit gehaald en alles hervoegd met kalk. Daarnaast hebben we nieuwe tabletten gestoken, onderaan kalkpleister (RC Sanisel - Reynchemie) gezet en de metselwerken hersteld. Als laatste hebben we de gevel gekaleid met kalk (RC kalei - Reynchemie) en geschilderd met een siloxaanverf (RC siloxcoat - Reynchemie). Zowat heel ons team heeft op een of andere manier aan het welslagen van deze realisatie bijgedragen.”

Een hele klus dus, maar al bij al viel de uitdaging voor het team van Bart relatief mee. “Ik heb het geluk over uitstekende stielmannen te beschikken, die hun werk vol passie doen. Het verwijderen van de verflagen vergde een omzichtige aanpak en creëerde een nogal stofrijke omgeving. Onder meer dankzij de mooie afwerking van de façade, is dit uitgegroeid tot een referentieproject om trots op te zijn. Nogmaals: die pluim steek ik alleen op de hoed van onze mensen. Ik prijs me gelukkig dat dit een sterk en stabiel team is, dat amper met verloop af te rekenen krijgt.”

Ordentelijkheid

Gedurende de hele duur van de werken, die enkele weken in beslag namen maar tegen juli afgerond waren, konden de bouwheren gewoon in hun huis blijven wonen. “We krijgen regelmatig opdrachten van particulieren, maar ook restauratie-experts (zoals Monument Vandekerckhove) en projectontwikkelaars rekenen graag op onze diensten. Aan aanbestedingen doen we nooit mee om niet in het vaarwater van onze klanten te komen. Ik kan ook elke dag rekenen op de administratieve en boekhoudkundige kennis van mijn vrouw (Martine Vandepitte). We zorgen ervoor dat de klanten tijdig duidelijke offertes ontvangen. Goede afspraken maken goede vrienden.”

Boerderij Kemmel

Technische specificaties

  • Project: particuliere woning in Kemmel
  • Aannemer: Rooze bvba
  • Medewerkers: 15
  • Duur werken: 3 à 4 weken
  • Type werken: herstellen en opfrissen van de buitenschil

Info
Rooze bvba specialiseert zich in het voegen, restaureren en renoveren van gevels.

Rooze BVBA
Peerdebeekstraat 1C
8920 Poelkapelle
T. 057 48 51 55
info@rooze.org
www.rooze.org

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels