Geen risico’s in cyberveiligheid
Stijn Roggeman
& Koen Verlinde
Brighteye - FORT:LOX

Geen risico’s in cyberveiligheid

Testimonial - Brighteye - FORT:LOX

Brighteye ontwikkelt software voor bedrijven om productieprocessen te optimaliseren en te automatiseren. Zo sturen ze hele fabrieken aan met een schat aan informatie en data. Een sluitende IT-veiligheid is dus essentieel. Daarom doet Brighteye een beroep op cybersecurityspecialist FORT:LOX uit Roeselare.

Het verhaal van Brighteye en FORT:LOX startte bijna tien jaar geleden, al waren de rollen toen omgekeerd, vertelt Brighteye-CEO Stijn Roggeman. “FORT:LOX was mijn klant in een vorige job. Ik begeleidde hen met strategisch advies tijdens een groeitraject. Tijdens die samenwerking was ik onder de indruk van wat FORT:LOX in zijn mars had. Toen maakte ik de overstap naar Brighteye. Onze software stuurt grote fabrieken aan. We doen dus niet aan ‘window dressing’, onze IT-beveiliging moet gewoon in orde zijn. Toen we drie jaar geleden voor een klant specifieke kwaliteitscriteria moesten voorleggen op het vlak van cybersecurity, wist ik meteen bij wie ik terecht kon.”

Koen Verlinde, zaakvoerder van FORT:LOX: “We gingen graag in op de vraag van Stijn. Toch was het geen sinecure om onze aanpak met de audit van die klant te matchen. We moesten teruggrijpen naar een CIS-framework om alle systemen optimaal te beschermen tegen cyberaanvallen en klant en leverancier op hetzelfde securityniveau te brengen. Uitdagend, maar we werken in de IT-sector, de technologie staat niet stil en uitdagingen maken ons sterker, dus grepen we deze kans.”

Continue opvolging

“Het voordeel van de inhouse IT-expertise van Brighteye is dat we niet vanaf nul moesten beginnen”, zegt Koen. “Brighteye functioneerde al volop in een cloudomgeving en ontwikkelaars begrijpen het belang van digitale veiligheid. Het is hun eigen Momentum-software die ze bij bedrijven installeren. Ze willen ook niet dat iemand er misbruik van maakt. We implementeerden stap voor stap de veranderingen, zodat het voor iedereen haalbaar en gebruiksvriendelijk bleef.”

In drie jaar tijd zijn zowel FORT:LOX als Brighteye sterk gegroeid. Bij aanvang van de samenwerking zaten beide bedrijven tot tweemaal per week samen, intussen volstaat maandelijks onderhoud en overleg. Koen: “Dat is noodzakelijk, want investeren in cybersecurity heeft geen zin als je het niet onderhoudt. Bovendien is onze service enorm uitgebreid door de overname door ConXion Groep. Daardoor hebben we nog meer expertise en tools voor de meest optimale digitale veiligheid. Bovendien bieden we nu ook andere IT-diensten aan.”

FORT:LOX is onder meer expert in het in kaart brengen van de huidige cybersecurity-maturiteit, het implementeren van de nieuwste technologieën, het onderhouden en bewaken van IT-omgevingen tegen mogelijke cyberincidenten.

“De groei van FORT:LOX is voor ons heel relevant”, besluit Stijn. “Ze zijn nu een ‘one stop shop’ en het aanspreekpunt voor al onze businessunits. Cybersecurity zit dan ook overal in verweven en we nemen geen risico’s. FORT:LOX en ConXion bieden ons die garantie.”

Brighteye
www.brighteye.be
FORT:LOX
www.fortlox.be
ConXion
www.conxion.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels