Gevelisolatie en <br>buitenbepleistering
Bart Vansteenkiste Bavastuc

Gevelisolatie en
buitenbepleistering

Bavastuc

Bavastuc, het stukadoorsbedrijf van Bart Vansteenkiste, werkt buitenbepleistering en gevelisolatie tot in de kleinste details af. Om over de kwaliteit te waken, staat Bart 80 procent van zijn tijd mee op de werkvloer.

Bart Vansteenkiste leerde de kneepjes van het vak bij de inmiddels gepensioneerde Wielsbeekse stukadoor Rafaël Verleye. “Van oorsprong ben ik een ‘binnenplakker’, maar ik zie zo graag de zon”, zegt Bart met de glimlach. Bavastuc, gesticht in 2003, is met de jaren dan ook uitgegroeid tot een referentie in buitenbepleistering. Niet alleen het esthetische, ook de isolatiewaarde van gevelbekleding is natuurlijk van groot belang. “Onze leverancier Axo Industries is wat dat betreft met een revolutionair product en techniek op de markt gekomen. Waar oude hoeves isoleren met sierpleister in het verleden de uitstraling van de gevels aantastte, kunnen we nu een authentieke steen imiteren en afwerken met een kaleitechniek, Axo Brixx genaamd. Ook decoratieve technieken zoals betonlook en vele andere zijn mogelijk en behoren tot ons kunen”, vertelt Bart Vansteenkiste.

Sierpleister wordt niet vuil

Maar ook sierpleisters op zich hebben volgens hem een hele evolutie ondergaan. “Veel mensen denken nog altijd dat ze vuil aantrekken, maar siliconehars in het product stoot die viezigheid tegenwoordig af. Gevels die op een kwalitatieve manier met sierpleister zijn bekleed, worden echt niet meer lelijk. Vooral ook omdat we aandacht besteden aan knooppunten zoals afwatering aan dakranden, vensterbanken, pannen enzovoort.” Bart werkt met een ervaren team van vier arbeiders onder wie een recent aangeworven schilder. “Wat betekent dat we onze klanten, voor 85 procent particulieren, een totaalaanbod kunnen bieden. Moeten er in het licht van de gevelwerken ook ramen of dakgoten geschilderd worden? Geen probleem voor Bavastuc.”

Altijd aanspreekbaar

Het stukadoorsbedrijf uit de Waregemse deelgemeente Sint-Eloois-Vijve prijst zichzelf niet als de goedkoopste in de markt, maar wil vooral de betere zijn. “Alle details van ons werk moeten kloppen. Daarom begeleiden we de plaatsing van zaken die horen bij te dragen aan een absolute waterdichtheid, want dat is van primordiaal belang voor de kwaliteit van ons werk. Een strakke en vlakke afwerking is onze topprioriteit.”

Bart zegt 80 procent van zijn tijd met zijn medewerkers op de werkvloer door te brengen. “Klanten waarderen die aanspreekbaarheid en zo kan ik ook een betrouwbare nacalculatie van de werken bezorgen.”

Aanspreekpunt op het bureau in de Schoendalestraat is Regien. “Dankzij haar kunnen we heel kort op de bal spelen inzake vragen van klanten en het bezorgen van offertes. Tevreden klanten en van elk werk een referentie maken, daar doen we het voor.”

Bavastuc

Schoendalestraat 145
8793 Sint-Eloois-Vijve (Waregem)

T. 056 61 64 28
bart@bavastuc.be
www.bavastuc.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels