Grenzeloze samenwerking
Didier François
& Burt Eeckhout
Signature Design Concepts - Duotecno

Grenzeloze samenwerking

Testimonial - Signature Design Concepts - Duotecno

In twintig jaar tijd groeide het domoticabedrijf Duotecno van zaakvoerders Peter Gitsels en Burt Eeckhout uit tot een betrouwbare partner voor interieurprojecten. Didier François, interieurarchitect en oprichter van Signature Design Concepts, doet al jarenlang een beroep op hun diensten. Deze succesvolle samenwerking zetten beide bedrijven nu in het buitenland verder.

Duotecno specialiseert zich in domoticatoepassingen voor verlichting, elektrische toestellen, audio-, video- en alarmsystemen met het oog op efficiëntie en esthetiek. Deze combinatie maakt dat Didier François van SD Concepts zo graag met hen samenwerkt.

“In onze projecten streven we naar de hoogste afwerking en dat verwachten we van al onze partners: van de gesloten ruwbouw tot een high-end interieurafwerking. De toepassingen van Duotecno liggen helemaal in deze lijn.”

Het belang van expertise

Concept en realisatie moeten bij SD Concepts identiek zijn. “Dat is onze sterkte. Wij hebben het talent in huis om hoogstaande projecten te ontwerpen en rekenen op de expertise van onze partners voor een degelijke uitvoering.” 

Burt bevestigt en vult aan: “SD Concepts geeft een gedetailleerde preview in 2D, 3D en zelfs via virtual reality. Dat laat ons toe concrete voorstellen te doen: van de tint van schakelaars tot een uitgewerkt domoticasysteem dat volledig aansluit op de noden van de klant. Dat vertaalt zich in een correcte offerte en in een efficiënte installatie.” 

Dat Duotecno kennis van zaken heeft, merk je in hun showroom. Didier: “Wij nemen onze klanten altijd mee naar Brugge. Daar leggen gespecialiseerde medewerkers uit hoe domotica werkt. Je kunt er ook terecht als domoticastudiebureau. Klanten bepalen uiteraard zelf welke toepassingen ze in hun concept integreren, maar door de systemen zelf te ervaren, zijn ze snel overtuigd van de meerwaarde.”

Domotica is niet alleen weggelegd voor dure toepassingen, benadrukt Burt. “We willen de hele markt bedienen. Met de Smartbox haal je met een beperkt budget de basis in huis: het aansturen van de verlichting (inclusief tien sferen), slimme schakelaars, het regelen van de temperatuur en het bedienen van een rolluik. Een geïntegreerde domoticabus maakt het makkelijk om extra toepassingen toe te voegen. De Smartbox is aangesloten op het netwerk, zo bedien je via een gratis app alle toepassingen. Ook voor kantoren, horeca of winkels is er domotica met gebruiksvriendelijke modules voor airco, beveiliging en audiovisuele toepassingen.” 

Handmade in Belgium

Duotecno ontwikkelt systemen van Belgische oorsprong. Door de samenwerking met SD Concepts, groeit ook de buitenlandse interesse.

“Op dit moment werken we aan de Costa Blanca voor Gold Estates aan Pure Sea, een nieuwbouwproject van luxueuze appartementen aan het strand. Ook de volledige lobby nemen wij voor onze rekening”, zegt Didier. “De geïntegreerde afwerking van Duotecno straalt helemaal de ‘look & feel’ uit die we voor ogen hadden.” 

Na twintig jaar is de innovatiehonger van Burt en Peter nog niet gestild. “Ondertussen ontwikkelden we een ‘open source gateway’, waardoor onze domotica compatibel is met andere systemen zoals Apple, Sonos, Velux, Bluesound, Smappee, Google Home Assistant, enzovoort. Deze gateway maakt het makkelijk om verschillende merken te integreren. Dat kan ook in combinatie met een warmtepomp en aircotoestellen waarbij een energiemanagementsysteem het verbruik optimaliseert. We doen er alles aan om de klant te ontzorgen en bij te staan, tot lang na hun aankoop.”

Duotecno
www.duotecno.be
SD Concepts
www.s-d-concepts.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels