Groots in gemoedsrust voor kmo’s
Peter Huysman Huysman verzekeringen

Groots in gemoedsrust voor kmo’s

Profiel - Huysman verzekeringen

Met de derde generatie aan het roer is Huysman een begrip in ondernemend West- en Oost-Vlaanderen. Het familiebedrijf is van vele markten thuis, maar gaat vooral voor een gespecialiseerde aanpak op maat.

Huysman Verzekeringen biedt als onafhankelijk verzekeringsmakelaar al 60 jaar bank- en verzekeringsoplossingen aan. Zowel voor zelfstandigen, vrije beroepen, kmo’s als particulieren, en dat steeds op maat.

Het familiebedrijf maakt deel uit van Groep Huysman, waaronder ook Huysman Bouw – actief in de realisatie van nieuwbouwprojecten – en raamfabrikant Ramaco.

Peter: “Het was mijn grootvader die 60 jaar geleden startte in bank en verzekeringen.

In 1977 zetten mijn ouders de stap naar de bouwsector en ondertussen is de derde generatie aan het roer, met mezelf als zaakvoerder van Huysman Verzekeringen, mijn broer Dominique van Huysman Bouw en mijn neef Frans van raamfabrikant Ramaco. Ondernemen zit ons in het bloed. Het bedrijf is nog steeds 100% in familiale handen.”

Team van specialisten

Vandaag is het als makelaar onmogelijk om alles te kennen. Daarom kiest Huysman Verzekeringen ervoor om te bouwen aan een team van specialisten. Peter: “Als partner helpen we onze klanten om de juiste keuzes te maken, op maat van hun eigen specifieke situatie. Ons team van 50 medewerkers volgt nauwgezet de ontwikkelingen in alle sectoren. Zo kiezen we de formules die het beste aansluiten bij de wensen van onze klanten. Op die manier bieden we een geschikte oplossing voor elk probleem. Zo hebben we bijvoorbeeld zeven medewerkers die enkel en alleen op bootverzekeringen werken, onder de naam ‘Huysman Yacht’. Klanten van over de hele wereld komen voor die expertise bij ons aankloppen.”

Huysman Verzekeringen heeft zich daarnaast ook toegelegd op verzekeringen voor kmo’s. Ze bekijken het pakket aan verzekeringen van hun klanten vanuit een helikopterperspectief en voeren geregeld een audit uit om te zorgen dat hun klanten optimaal verzekerd zijn.

Toegankelijk en betrokken

Met hoofdkantoor in Eeklo en vestigingen in Maldegem en sinds kort ook Brugge (Huysman nam in januari het kantoor Bart Vyvey over), staat Huysman dicht bij de klant. Peter: “Onze klanten zijn in elk kantoor welkom. Daarnaast zijn we dag en nacht telefonisch bereikbaar. Bij een schadegeval zijn mensen soms in paniek. Wij brengen rust en daarbij is persoonlijk contact erg belangrijk. Klanten krijgen nooit een computersysteem aan de lijn. We kennen hen bij naam en gaan zelfs aan huis langs als ze dat wensen. We gaan steeds voor een langetermijnrelatie en zorgen voor een vast aanspreekpunt. Dat lukt ons dankzij een erg loyaal team van medewerkers. Aarzel zeker niet om ons te contacteren bij vragen of problemen.”

Huysman verzekeringen
Eeklo – Maldegem – Brugge
www.huysman.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels