Grootste Kärcher-Center van de wereld ligt in België
Ludo Van Mol
& Bart Vermeersch
Kärcher Center Van Mol

Grootste Kärcher-Center van de wereld ligt in België

Profiel - Kärcher Center Van Mol

Van steelstofzuiger tot veegmachine en van hogedrukreiniger tot heggenschaar: Kärcher heeft alle toestellen en machines om het proper en net te houden, binnen en buiten. Met Kärcher Center Van Mol hebt u als professional bovendien een direct aanspreekpunt in eigen streek. Het West-Vlaamse filiaal vindt u in Diksmuide, maar u geniet evengoed van het ruime aanbod in Temse, Oudenaarde en binnenkort ook over de grens, in Goes.

Als zoon uit een landbouwersgezin had Ludo Van Mol toch eerder interesse in het garageleven. Hij startte zijn carrière dan ook met het verkopen van gereedschap voor garagehouders. De missie om hen een optimaal assortiment aan gereedschappen en machines te bieden, bracht hem een jaar later bij Kärcher. “Mijn verhaal bij Kärcher startte in Temse”, vertelt Ludo Van Mol, die nog steeds aan het hoofd staat van de onderneming. “In 1990 bouwden we het huidige filiaal in Temse en begonnen we ook te produceren voor Kärcher. We haalden mooie resultaten en breidden de afgelopen jaren gestaag uit. In 2014 konden we het voormalige Westmachines overnemen in Diksmuide, vanwaar we vandaag nog steeds de West-Vlaamse klanten bedienen. Om voor nog meer ondernemers vlot bereikbaar te zijn, openden we in 2015 een derde filiaal in Oudenaarde.”

Voor iedereen een oplossing op maat

In meer dan 40 jaar is heel wat veranderd bij Kärcher Center Van Mol. In de beginjaren had Kärcher een goede reputatie met zijn kwalitatieve hogedrukreinigers. De particuliere modellen kwamen op de markt en werden meteen een groot succes, met duizenden verkochte toestellen per jaar. Doorheen de jaren breidde het gamma voortdurend uit, binnen de lijn van hogedrukreinigers, maar ook met heel wat andere machines. Stofzuigers, schrob- en dweilmachines, veegmachines en zelfs onderhoudstoestellen voor de buitenomgeving. “Om u een idee te geven: de catalogus in mijn eerste jaar telde dertien pagina’s. Ondertussen zijn dat er zo’n 1.500”, vertelt Ludo. “Dat brede aanbod betekent dat we elke klant een passende oplossing kunnen bieden. Van vrije beroeper en kmo tot grote industriële onderneming. Steden en gemeentes, horecazaak of professioneel poetsbedrijf: iedereen kan bij ons terecht. Naast de machines hebben we ook de juiste accessoires en reinigingsmiddelen. Het complete pakket dus.”

Karcher_Ludo_Van_Mol_Bart_Vermeersch

IJzersterke service

De hoogwaardige producten komen via Kärcher België, maar de complete omkadering door een technisch en professioneel team? Daar staat Van Mol garant voor. Over de drie vestigingen zijn 55 medewerkers actief, een groot deel van hen als technieker. Zij werken in het eigen atelier, maar gaan even goed op verplaatsing naar de klanten. Er is dan ook genoeg te doen: van de kleinste tot de grootste machine voert Kärcher Van Mol alle onderhoud en herstellingen in eigen beheer uit. “Al ervaart de klant de meerwaarde van onze expertise en toewijding al lang daarvoor”, benadrukt Bart Vermeersch, filiaalleider in Diksmuide. “We denken mee met de klant. Om de juiste Kärcher-toestellen en -producten te matchen aan de wensen en noden van elk bedrijf. Daarvoor gaan we vaak zelfs ter plaatse. Welke vloer ligt er? Hoe wordt er gewerkt? Zijn er specifieke uitdagingen? Door het zelf te zien, kunnen we nog gerichter ingrijpen.”

Voortrekker in robotisatie

Het assortiment van Kärcher blijft ook vandaag in beweging. Op de vakbeurs Interclean stelde de fabrikant KIRA voor, het nieuwe robotplatform voor een volledig autonome reiniging. Het systeem reinigt grote bedrijfshallen, luchthavens, sporthallen … van a tot z. Zonder menselijke ingrepen. Ludo Van Mol: “De poetsrobot doet echt alles automatisch. Hij loost het vuile poetswater, vult zijn watertank bij, neemt zelf de nodige reinigingsproducten en zo meer, zodat alles weer spic en span is. En bij Kärcher Center Van Mol mogen we het systeem vanaf 11 oktober aanbieden. In al onze vestigingen zal u KIRA vanaf dan kunnen huren, inclusief compleet servicepakket. We zijn trots dat we hier een voortrekkersrol in mogen nemen en kijken uit naar de reacties van onze klanten.”

Kärcher Center Van Mol
Leerlooierijstraat 3
8600 Diksmuide
T. 051 55 50 56
info@karchervanmolwest.be
www.karchercentervanmol.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels