Hands-on totaalaannemer voor technieken
Koen Pottie, Bram Verschuere
& Tessy Vanmechelen
Vandenberghe - Verschuere Vanmechelen

Hands-on totaalaannemer voor technieken

Testimonial - Vandenberghe - Verschuere Vanmechelen

In Damme staat Residentie Prinsenhof - een complex van veertien appartementen, gekoppeld aan het project Urban Villa’s met zes gezinswoningen – in de steigers. Installatiebedrijf Vandenberghe uit Ieper treedt aan als totaalaannemer voor alle technieken. Dat levert een nieuwe succesvolle samenwerking op.

Residentie Prinsenhof kenmerkt zich door een minimalistische architectuur met lichte baksteen, architectonische betonboorden, grote raampartijen en leefterrassen. Design en duurzaamheid gaan er hand in hand. Voor dat ontwerp stond het Waregemse bureau Verschuere Vanmechelen in. “We kozen bewust voor ecologische technieken, met onder meer een bodem/water-warmtepomp van Itho Daalderop voor geothermie”, zeggen architecten Bram Verschuere en Tessy Vanmechelen. “Voor iedere unit vond een diepteboring plaats. Dat maakt de technieken in dit project best complex.”

Daarom deden de architecten een beroep op installatiebedrijf Vandenberghe. Beide partijen werken al jarenlang samen aan verschillende projecten en weten dus exact hoe ze elkaar versterken. “Vandenberghe biedt een totaalpakket met elektriciteit en HVAC onder één dak. Ze hebben kennis van de nieuwste technieken, communiceren duidelijk en hanteren een vlotte service met een klantgerichte houding. Voor vraagstukken op de werf zoeken ze meteen naar een correcte oplossing voor bouwheer, architect, aannemer en koper. Dat stelt alle betrokken partijen gerust”, zegt Bram.

Afspreken en schakelen

Vandenberghe treedt op als centrale partner en aanspreekpunt voor nieuwbouw-, renovatie- en industrieprojecten. “We groeiden uit tot een vaste waarde in West-Vlaanderen, met 45 vaste mensen in dienst”, zegt zaakvoerder Koen Pottie. “We staan gekend om onze hoge afwerkingsgraad en kwaliteit.” 

Bij Residentie Prinsenhof veroorzaakte de regenval in het voorjaar wat achterstand. “Alles goed met elkaar afstemmen, de puzzel leggen en schakelen is dan de boodschap”, zegt Koen. “We werken hier met een zestal mensen tegelijk op de werf, afhankelijk van de noden en mogelijkheden. Elke woensdag wonen we de werfvergadering bij. Zo blijven we op de hoogte van de planning en kennen we de leveringsdatum van de verschillende materialen.”

Verschuere Vanmechelen is  voornamelijk actief in industriebouw, projectontwikkeling (zowel residentieel als voor kmo’s) en de herontwikkeling van bestaande bedrijfsterreinen. “Samen met Vandenberghe gaven we zo’n kmo-site vorm in Ieper. 

We kennen elkaar goed, waardoor onze samenwerking heel naturel verloopt. Vandenberghe is voor ons een betrouwbare partner, die een totaalpakket aan kennis en technieken biedt.”

Vandenberghe
www.vandenberghe-ieper.be
Verschuere Vanmechelen
www.verschuerevanmechelen.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels