HET ANTWOORD OP AL UW ENERGIEVRAAGSTUKKEN
David Houthoofd Energy Protect

HET ANTWOORD OP AL UW ENERGIEVRAAGSTUKKEN

Bedrijfsprofiel - Energy Protect

De snel evoluerende energiemarkt en steeds strengere normen verplichten bedrijven tot een grondige herziening van hun energiebeleid. De energie-experts van Energy Protect loodsen uw bedrijf moeiteloos door de energietransitie. Met hun zonnepanelen en geavanceerde energiesystemen wordt het beheer en de monitoring van groene stroom kinderspel.

Bedrijven die jaarlijks meer dan een gigawattuur verbruiken, zijn verplicht om tegen 1 juli 2025 een deel van hun energie op te wekken met zonnepanelen. Ook bedrijven die al over een PV-installatie beschikken, gaan best na of ze aan de eisen voldoen. Bovendien moeten bedrijven met meer dan 100 werknemers sinds dit jaar een CO 2 -reductieplan op tafel kunnen leggen. Het Zwevegemse bedrijf Energy Protect biedt ondersteuning bij al deze uitdagingen.

Van slimme energieproductie…

Volgens David Houthoofd, oprichter en bestuurder van Energy Protect, moeten we het antwoord op het energievraagstuk op de daken gaan zoeken: “Door uw bedrijfsdak maximaal te voorzien van zonnepanelen wekt u uw eigen energie op en daarmee vergroot u uw energieonafhankelijkheid. Het is een illusie om te denken dat de energieprijzen zullen dalen. Hoe autonomer u bent op het vlak van elektriciteit, hoe beter.”

…tot slimme energieconsumptie

Eigen energieproductie met zonnepanelen is slechts de eerste stap. Daarna is het een kwestie van de zonne-energie slim te verbruiken en op te slaan. Met een energiemanagementsysteem speelt u bijvoorbeeld in op de dyna - mische energietarieven door elektriciteit aan te kopen wanneer de prijzen laag zijn en te verkopen wanneer ze hoog zijn. Daarnaast is ook de combinatie van zonne-energie met laadpalen een interessante piste. Uw zonne-energie stroomt dan rechtstreeks naar laadpalen voor uw werknemers of klanten, terwijl u anticipeert op de evolutie naar een elektrisch wagenpark.

David: “Met onze jarenlange ervaring in energieoptimalisatie bieden wij met Energy Protect het totaalpakket aan: van energieproductie met zon - nepanelen tot slimme energieconsumptie met laadpalen, smart systems, thuisbatterijen, airco’s en warmtepompen.”

Een grondige analyse als basis

Alles begint met een diepgaande analyse van uw verbruik. Aan de hand van een energieaudit worden de energieprestaties volledig in kaart gebracht: van sluimer- en piekverbruik tot isolatie en verlichting. “Zo krijgen we inzicht in de energiebehoeften en de ‘quick wins’ voor uw bedrijf. Met deze info gaan we aan de slag om de energie-efficiëntie van uw bedrijf te optimaliseren”, besluit David. “Of u nu een eenmanszaak of een multinational bent, wij begeleiden u vanaf de eerste audit tot aan de definitieve keuring.”

Energy Protect
Esserstraat 3
8550 Zwevegem - België
T. 0800 97 467

www.energyprotect.be/nl/bedrijven/

 

 

 

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels