Hoe ontzorgt een private banker ondernemers op meerdere vlakken?
Tom Hollants Van Lanschot

Hoe ontzorgt een private banker ondernemers op meerdere vlakken?

Vraag & Antwoord - Van Lanschot

Als ondernemer bent u iedere dag bezig met de werking van uw bedrijf in goede banen te leiden. Nieuwe ideeën ontwikkelen, medewerkers gidsen, contacten leggen … Ondernemerschap is daarnaast ook de waarde van uw bedrijf kennen en weten welke risico’s daaraan verbonden zijn. Een private bank zoals Van Lanschot ondersteunt u in alle facetten en uitdagingen op een verantwoorde en duurzame wijze.

Estate planners brengen de waarde van u en uw bedrijf in kaart. Ze zijn juridisch en fiscaal geschoolde experts die u als ondernemer volledig ontzorgen, samen met andere partijen die u vertrouwt. “Denk maar aan de overdracht van het bedrijf. Soms kan dit niet binnen de familie of wil slechts één van de drie kinderen het overnemen. Wij kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe u ieder kind een gelijke behandeling geeft”, zegt Tom Hollants van Van Lanschot Kortrijk. “Onze estate planners analyseren dit vanuit een andere hoek. Ze zijn objectiever, sluiten het emotionele aspect uit en kunnen directer reageren. Ze stellen doelgerichte vragen zodat u uw zorgen in een vertrouwde omgeving op tafel kan leggen.”

Meedenken

Private banking gaat verder dan een puur financiële aanpak. Bovenal gaat het om advies geven over alle aspecten in het leven van een ondernemer. “Zit de familiewoning in het bedrijf, dan bekijken we hoe we die uit de vennootschap kunnen halen. Bent u gehuwd, maar weet u niet precies wat er in het huwelijkscontract staat? Dan brengen we u met de juiste partijen in contact om dit te bespreken. We geven ook advies inzake pensioenopbouw. Hoe optimaliseert u dit vanuit de onderneming? Of stel dat u als zaakvoerder langere tijd afwezig bent, wie vervangt u en is dat eventuele inkomensverlies gedekt door een verzekering?” Het zijn slechts enkele voorbeelden die Tom aanhaalt waarin een private bank zoals Van Lanschot haar ondernemers adviseert, vanuit een brede helikoptervisie.”

“Er wordt met ondernemers meegedacht. Ook over de dagelijkse optimalisatie van hun bedrijf. Hoe investeert u, hoe zit het betalingsverkeer in elkaar, is een krediet zinvol, is uw bedrijf up-to-date met de digitale wereld. “Dat kunnen eenvoudige zaken zijn, zoals het checken van hun online vindbaarheid of het controleren van een ingevuld profiel op Google Mijn Bedrijf”, zegt Tom. “Maar ook of de openingsuren wel zinvol ingevuld zijn. Misschien kunt u ’s middags beter even sluiten en uw medewerkers zich op andere zaken laten focussen?”

Voor al deze zaken spreekt Van Lanschot een breed netwerk van partners aan en verspreidt de private bank proactief gepersonaliseerde info naar de juiste doelgroep. “We zijn geen bank waar u even geld uit de muur haalt. Wel een partner die meedenkt op alle fronten waar u als ondernemer actief bent”, besluit Tom. 

Deze expertise werd aangeboden door  Van Lanschot

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels