Hoe zorgt digitalisering voor een efficiënter personeelsbeleid?
Bruno Lahousse Wij Helpen

Hoe zorgt digitalisering voor een efficiënter personeelsbeleid?

Vraag & Antwoord - Wij Helpen

Digitalisering is nergens meer weg te denken. Ook op vlak van personeelsbeleid zit er sinds enkele jaren veel beweging in het digitale landschap. En dat biedt heel wat voordelen voor je onderneming.

Ontzorg jezelf met hr-software

Met een complete hr-tool boek je op vele vlakken winst. Alle informatie wordt centraal bijgehouden. Gedaan met kasten vol mappen of complexe opslagsystemen. Bovendien ben je met een goede hr-tool direct in regel met de GDPR-wetgeving. Wil je een overzicht van bepaalde parameters? Met een eenvoudige klik volg je alles snel en efficiënt op. Je werknemer is rechtstreeks betrokken en heeft een zicht op alle nuttige informatie zonder hiervoor steeds bij jou te moeten aankloppen. Deze vlotte communicatie verhoogt de tevredenheid en motivatie.

Handige berekeningstools van Wij Helpen

Via eenvoudige berekeningstools kom je onder andere te weten hoeveel je loonkosten bedragen. Je vindt er ook een handige simulatietool  ‘cash voor lease fiets’. Je berekent met enkele klikken wat de voordelen van alle aard zijn wanneer een bedrijfswagen ook voor persoonlijk gebruik ingezet wordt. Of hoeveel cash een dag verlof van een werknemer vertegenwoordigt. Zo krijg je waar en wanneer je wilt de juiste informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Centrale e-box als opportuniteit

De centrale e-box voor ondernemingen wordt het unieke kanaal waarmee de overheid zal communiceren met de werkgevers. Wij werken mee aan een pilootproject van deze e-box. Het eerste doel is werkgevers op dit kanaal te krijgen. Het tweede doel bestaat erin dit kanaal toekomstgericht zelf te gebruiken om communicatie tussen ESS en werkgever te versturen. Bovendien zijn er specifieke tools voor werkgevers in ontwikkeling om deze e-box voor ondernemingen automatisch uit te lezen. Zo krijgen werkgevers snel en vlot de gewenste informatie. De e-box opent heel wat perspectieven. De snellere communicatie tussen de overheid en je onderneming wordt een absolute troef voor een efficiënt personeelsbeleid.

Digitale en persoonlijke dienstverlening als winnende combinatie

Betekent dit dat je volledige personeelsbeleid via digitale weg zal lopen? Helemaal niet. De dienstverlening van je persoonlijke dossierbeheerder is een essentiële aanvulling op je digitale personeelsbeleid. Je dossierbeheerder staat je bij van A tot Z om je personeelsadministratie tot in de puntjes uit te voeren.

Wij helpen

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels