Hoogwaardig maatwerk voor elk interieur
Katrien, Marnix, Ellen, Bram Creëlle Eurofiba

Hoogwaardig maatwerk voor elk interieur

Bedrijfsprofiel - Eurofiba

Als allroundspeler op de interieurmarkt zet Eurofiba elk project naar zijn ervaren hand. Van de totaalinrichting van woningen over keukens voor de projectmarkt tot zelfbouwpakketten voor particulieren of kleine zelfstandigen. De interieurspecialist bouwt alles op maat en gaat prat op een kwaliteitsvolle afwerking met hoogwaardige materialen.

Al dertig jaar is Eurofiba uit Wingene gespecialiseerd in interieur maatwerk. Begin 2010 namen Marnix Creëlle en zijn vrouw Katrien het bedrijf over. Zoon Bram stapte zes jaar geleden in de zaak en coördineert de complexe projecten. Dochter Ellen is verantwoordelijk voor de verkoop. Twee jaar geleden namen ze Eurosun in Sint-Gillis-Waas over, waardoor het totale personeelsbestand op 35 medewerkers kwam. “Een strategische zet, want we hebben een groter geografisch bereik van West- over Oost-Vlaanderen tot in Antwerpen”, zegt zaakvoerder Marnix. Bij beide bedrijven wordt de verkoop tot en met de plaatsing door eigen medewerkers uitgevoerd.

Thuis in diverse markten

Eurofiba is actief in de renovatie- en nieuwbouwmarkt en neemt het deel meubilair op maat voor zijn rekening. Dat omvat het uitwerken van dressings, keukens, bureaus, speciale deuren en toestellen voor keukens. Elk project krijgt vorm in het eigen atelier. Hiervoor werkt Eurofiba nauw samen met de (interieur)architect van de klant. Daarnaast is Eurofiba ook actief in de projectmarkt voor het plaatsen van keukens en interieurs. Marnix: “We ontvangen eindklanten in onze showroom en begeleiden hen in de keuze van materialen. We maken ook deel uit van de grootste aankooporganisatie voor keukentoestellen in België.”

Een derde pijler is de productie en verkoop van zelfbouwpakketten op maat. Hierbij neemt de klant de afmetingen van het gewenste meubilair. De plaatsing gebeurt ter plaatse door de klant zelf.

“Voor kleine schrijnwerkers is dit bijzonder interessant. Zo kunnen ze hoogwaardig maatwerk aanbieden zonder eigen investeringen in geavanceerde machines.”

Belang van menselijk kapitaal

Eurofiba draagt kwaliteit hoog in het vaandel en dat geldt zeker voor de werknemers. “We stoppen veel tijd in het zoeken en opleiden van geschoolde mensen”, vertelt Marnix. “Onze medewerkers krijgen kansen en doorgroeimogelijkheden. Bovendien optimaliseren we de processen. Zo wordt bijvoorbeeld alles in 3D uitgetekend en hebben alle plaatsers een laptop bij met de laatste accurate plannen.” 

Eurofiba bv
Hille 189
8750 Zwevezele - België
T. 051 70 00 00

info@eurofiba.be
www.eurofiba.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels