Hoogwaardige afsluiting voor nieuwe DHL-site
DHL-site Basix Afsluitingen

Hoogwaardige afsluiting voor nieuwe DHL-site

Gemaackt - Basix

De meest uitdagende klussen zorgen voor de grootste voldoening. Vraag het maar aan Balder Six en Birger Deblauwe, zaakvoerders van Basix Afsluitingen in Izegem. Onlangs stonden zij in voor de volledige afsluiting van de nieuwe DHL-site in Roeselare.

Enkele jaren geleden bouwde DHL Express een gloednieuw servicecentrum in Roeselare. De express-vervoerder investeerde hierin om de provincie West-Vlaanderen beter te kunnen bedienen. De operatoren behandelen er 3000 pakjes per uur, ofwel bijna één per seconde.

Vier weken

Zo’n cruciale nieuwe hub verdient natuurlijk een professionele afsluiting. Daarvoor vertrouwde Global Estate Group op de diensten van Basix Afsluitingen uit Izegem. “In totaal hebben we er zowat 950 meter afsluiting geplaatst”, blikt Balder Six terug. “De korte opleveringstermijn was met voorsprong de grootste uitdaging. Door vertragingen bij de grondwerken, kortte de tijd om alles te plaatsen aanzienlijk in: van de acht weken waarover we beschikten, vielen er daardoor nog eens twee weg. Ons team moest dan ook alle zeilen bijzetten om alles tijdig te realiseren.”

Op de bezoekersparking na, moet alles op elk moment volledig afgesloten zijn. “Na de openingsuren sluiten ook de poorten van die bezoekersparking. Alle details en gewenste producten stonden vermeld in het DHL-lastenboek (opgesteld in het Duits). Bovendien kregen we onverwacht nog ander werk voorgeschoteld. Ceratec, dat er instond voor alle elektriciteitswerken, deed beroep op ons om de verlichtingspalen te installeren. Sindsdien krijgen we van die werfleider het vertrouwen om ook op andere projecten dergelijke palen te plaatsen”, vult Birger aan.

Minimum aan transport

De DHL-ambitie om een BREEAM-certificaat voor het gebouw te verdienen, had ook gevolgen voor de werken van Basix. “Dit label brengt met zich mee dat je zo duurzaam mogelijk moet werken. Zo moesten we bijvoorbeeld het mazout- en benzineverbruik minutieus bijhouden. Gelukkig investeerden we recent nog in moderne bestelwagens, waardoor dat heel goed meeviel. Daarnaast hebben we ons zo georganiseerd, dat we in een minimaal aantal transportbewegingen alle materialen op de werf kregen. Dat lukte ook omdat leverancier Kopal de meeste afsluitingsproducten rechtstreeks leverde.”

Basix Afsluitingen dankt het succes onder meer aan de zorgvuldige voorbereiding. “Tijdens een werfvergadering met alle betrokken werf- en projectleiders stemmen we de violen gelijk. Daar leg je de fundamenten van een geslaagd project”, besluit Balder Six.

DHL-site

Technische specificaties

  • Projectontwikkelaar: Global Estate Group
  • Elektriciteit: Ceratec
  • Afsluitingen (950 meter): Kopal
  • Speedgate (1): Betafence
  • Slagbomen (5): Magnetic
  • Schuifpoorten (3): Kopal
  • Oppervlakte site: 13.000 m2
  • Oppervlakte gebouw: 2800 m2

Info
Basix plaatst bij ondernemingen en particulieren afsluitingen en poorten in allerlei afmetingen en materialen. Met vaste leveranciers zoals Secuga, Kopal en Betafence garandeert het een hoogwaardige afwerking van alle realisaties.

Basix Afsluitingen
Meensesteenweg 376
8870 Izegem
T. 051 24 14 18
info@basixafsluitingen.be
www.basixafsluitingen.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels