Ieder moment telt
Marie Pieters Restaurant Pauline

Ieder moment telt

Bedrijfsprofiel - Restaurant Pauline

Aan de rand van Kortrijk, in een statige burgerwoning, ontvangt chef Marie Pieters haar gasten in restaurant Pauline. De naam verwijst naar haar grootmoeder, een onderneemster pur sang met een passie voor eten en gastvrijheid. Die waarden weerspiegelen zich in de keuken en beleving van het restaurant, dat in korte tijd een vaste waarde werd in de regio.

Marie Pieters’ weg naar de gastronomie verliep niet via de traditionele hotelschoolroute. Na een omweg van bio-ingenieursstudies en enkele jobs, ontdekte ze dat haar ware passie elders lag: in de keuken. Ze leerde het vak op de werkvloer bij gerenommeerde zaken als Boury en Va et Vient en deed een extensieve stage bij Castor. Al deze ervaringen legden de basis voor haar eigen restaurant, dat ze met veel toewijding en een sterke visie runt.

Rustpunt voor iedereen die even wil ontsnappen

Het restaurant trekt een breed publiek aan: fijnproevers, levensgenieters en mensen die even willen ontsnappen aan de waan van de dag. Niet voor niets is haar leuze: ieder moment telt. “Onze gasten hebben vaak een druk leven, met volle agenda’s en weinig tijd voor zichzelf. Hier krijgen ze een moment van rust, een culinaire pauze waarin we hen even losmaken van de dagelijkse beslommeringen. We nemen hen mee op een reis van smaken met als doel dat ze volledig opgeladen en tevreden weer naar buiten stappen.” De warme en stijlvolle inrichting draagt bij aan die ervaring. Hier kom je thuis in alle discretie en comfort, ideaal voor een avondje met vrienden of een zakenlunch in vertrouwen.

Gevoelsmatige gastronomie

Kwaliteit komt voor Pieters op de eerste plaats, niet de winstmarge. “Ik kies mijn producten, leveranciers en wijnen gevoelsmatig en met respect voor authenticiteit. Dat is niet altijd de meest rationele manier van ondernemen, maar het is wel de meest oprechte.”

Die filosofie vertaalt zich naar een menu waarin seizoensgebonden ingrediënten en eerlijke smaken de boventoon voeren. Van perfect gebakken duivenfilet tot octopus. “Ik werk graag met contrasten, smaken die elkaar versterken, met de combinatie warm-koud, en met subtiele textuurcontrasten.”

Ambassadeur van streekproducten

Restaurant Pauline zet in op streekproducten zonder zich te beperken tot landsgrenzen. “Producten die dichter bij huis geteeld of gevangen worden, zijn niet alleen ecologischer, ze zijn ook gewoon beter van kwaliteit. Waarom zou je iets van ver halen als er hier al zoveel moois te vinden is? Tegelijk kijk ik ook over de grenzen heen. Zo bieden Bretagne of de zuidkust van Engeland prachtige producten die perfect binnen onze keuken passen.”

Restaurant in volle groei

In anderhalf jaar tijd groeide Restaurant Pauline van een driekoppig team naar een bloeiende zaak met zes medewerkers. “Ik leer nog elke dag bij”, zegt Pieters. “Zowel van mijn medewerkers als van de gasten.” Dat werpt zijn vruchten af. De uitstekende Google-score van 4,9 op 5 bevestigt dat restaurant Pauline goed op weg is om een vaste waarde te worden in de Belgische fine dining-scene.

Restaurant Pauline

Gentsesteenweg 178
8500 Kortrijk
T. 056 90 85 75

info@restaurant-pauline.be
www.restaurant-pauline.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels