In één klik naar KNX
Charly Vanlatum Creadomotics

In één klik naar KNX

Profiel - Creadomotics

De perceptie dat domotica duur zou zijn, mag voor eens en altijd de prullenmand in. Dat bewijzen ze bij Crea Domotics elke dag opnieuw, met aangepaste oplossingen voor ieders budget. De gespecialiseerde installateur uit Maldegem focust zich al 30 jaar op realisaties in KNX voor villabouw, de b2b-markt en particulieren. 

De 30-jarige historiek van Crea Domotics is een verhaal van gezonde, gestage groei met domotica als belangrijkste pijler. Oprichter Charly Vanlatum kreeg versterking van twee vennoten en stuurt een 20-koppig team aan dat service als belangrijkste prioriteit heeft.

Onbegrensde mogelijkheden

“Wij hebben altijd heel bewust voor realisaties in KNX (het vroegere EIB) gekozen”, legt Charly Vanlatum uit. “Het is een open systeem waar 500 fabrikanten mee werken en waar je liefst 8000 verschillende, gecertificeerde oplossingen op kunt aansluiten. Daardoor zijn de mogelijkheden onbegrensd en haalbaar voor elk budget. Je kan op gelijk welk moment het systeem upgraden met hedendaagse oplossingen. Op die manier kunnen wij zelfs onze eerste installaties nog voorzien van de meest geavanceerde technologieën. Bij gesloten systemen, die alleen toegankelijk zijn voor de oplossingen van één fabrikant, is dat onmogelijk.”

Slimme sturing

Het universele karakter van KNX is meteen ook de reden waarom alle grote gebouwen (zoals ziekenhuizen, scholen en woonzorgcentra) ermee zijn uitgerust. “Het enige segment waar de markt nog kansen laat liggen, is dat van de serviceflats en ouderenvoorzieningen. Vreemd genoeg blijft het aantal implementaties daar beperkt, terwijl zeker die doelgroep daar extra bij gebaat is. Met Creaclics hebben we daar zelfs een aangepaste oplossing voor.”

De in volle opmars zijnde duurzaamheidstrend maakt KNX nog relevanter. “Investeringen zoals warmtepompen, zonnepanelen en laadpalen schreeuwen om een slimme sturing die het energieverbruik optimaliseert. Met KNX laat je de gespecialiseerde installateur slimme programmaties voorzien. Daardoor kan je functies zoals ventilatie, temperatuur, verlichting, zonwering … optimaal aansturen. Je hoeft daarvoor zelfs niet op een knop te drukken, alles gebeurt automatisch via sensoren.”
De gezonde groei die Crea Domotics blijft maken, dankt het aan de rijke ervaring en de vlekkeloze support, zelfs in het weekend. “We verwelkomen potentiële klanten graag in één van onze drie showrooms (high end, een zorgkamer met appartementsfuncties en de vergaderzaal van de toekomst) om zich te laten begeleiden naar de voor hen meest aangewezen toepassing”, besluit Charly Vanlatum.

Crea Domotics
Vliegplein 14D
9991 Maldegem
T. 0800 20 844
info@creadomotics.be
www.creadomotics.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels