INDUSTRIEBOUW MET EEN  FAMILIALE TOETS
Martijn, Silke
& Philip Vandaele
Vandaele Construct

INDUSTRIEBOUW MET EEN FAMILIALE TOETS

Bedrijfsprofiel - Vandaele Construct

Gegroeid vanuit een eenmanszaak met de focus op agrobouw is Vandaele Construct vandaag een bloeiende familiale aannemer. Met de tweede generatie in de rangen realiseert het Ieperse bedrijf tal van industriële bouwprojecten. De staalstructuren worden op maat gemaakt in het eigen atelier en vakkundig gemonteerd op de werf. “We voeren projecten uit van de funderingen tot de afgewerkte ruwbouw. Alles daarvoor en daarna coördineren we ook met plezier zodat de bouwheer hier geen omkijken naar heeft.”

Een dertigtal jaar geleden richtte Philip Vandaele zijn aannemingsbedrijf op. Als landbouwingenieur legde hij de focus van zijn eenmanszaak op de landbouw. Van opslagloodsen tot varkens-, rundvee, pluimveestallen, …. Doorheen de jaren evolueerde het bedrijf op een organische manier. Onderaannemers maakten steeds meer plaats voor eigen personeel en door veranderingen in de markt verschoven de projecten stilaan richting industriebouw. “We werken nog steeds voor de landbouw, maar dat segment is kleiner geworden, onder meer omwille van het stikstofdossier”, legt Silke Vandaele uit. Net zoals haar broer Martijn stapte ze ondertussen mee in het familiebedrijf. “We voeren nu vooral kantoorgebouwen, ateliers, stockageruimtes, kmo-units en dergelijke uit.”

Horizontale integratie

De linken met de landbouw zijn dus zeker nog niet verdwenen. Wat het bedrijf vandaag allemaal in eigen beheer doet, is dan ook een rechtstreeks resultaat van de vroegere focus. “Veestallen hadden een mestkelder nodig, dus begonnen we zelf kelders te gieten. De oude gebouwen hadden vaak nog asbestdaken. Daarom schoolde mijn vader destijds zijn team bij voor asbestverwijdering. Daar plukken we nu de vruchten van, want niet elke industriebouwer kan deze diensten in eigen beheer aanbieden.”

Toch is Vandaele Construct nog steeds een relatief klein bedrijf. Dat betekent dat u op elk moment contact hebt met een vertrouwd gezicht en dat er snel geschakeld wordt bij eventuele problemen. Wie in het voortraject en de offertefase met uw dossier bezig is, blijft ook tijdens de uitvoering betrokken. “Voor elk project gaan we voluit. Ons familiebedrijf draagt onze naam”, besluit Silke. “We zijn dan ook erg begaan met de kwaliteit van onze realisaties. Onder meer door bestaande plannen nog te optimaliseren op het vlak van prijs-kwaliteitverhouding en door duidelijke afspraken te maken, zetten we klanttevredenheid en klantenbinding voorop.”

Vandaele Construct
Bargiestraat 34
8904 Boezinge - België
T. 057 48 50 82

info@vandaeleconstruct.com
www.vandaeleconstruct.com

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels