INDUSTRIËLE ROLPOORTEN TONEN STEEDS MEER TROEVEN
Rimmert Van Maele Holstra

INDUSTRIËLE ROLPOORTEN TONEN STEEDS MEER TROEVEN

Bedrijfsprofiel - Holstra

Holstra is in heel West-Vlaanderen bekend als expert in poorten, zonweringen, rolluiken en terrasoverkappingen. Ook op de b2b-markt staan ze sterk als importeur en installateur van sectionale en rolpoorten voor magazijnen en fabrieken. “De vele troeven van een rolpoort worden door steeds meer klanten gesmaakt”, weet zaakvoerder Rimmert Van Maele.

Met vestigingen in Wevelgem, Brugge en Alveringem bedient Holstra particulieren en bedrijven in West-Vlaanderen en daarbuiten. Zaakvoerders Rimmert Van Maele en Filip Holvoet pakken uit met advies en een ruim productaanbod. De voorbije jaren groeide het aandeel aan industriële rolpoorten in zijn orderboekje. Holstra importeert en plaatst enkel de vertrouwde producten van het Duitse Teckentrup.

De troeven van een rolpoort

“Zo’n rolpoort heeft drie belangrijke troeven”, legt zaakvoerder Rimmert Van Maele uit. “Zoals zijn efficiënte plaatsbenutting. Door de poort op te rollen, vermijd je hinderlijke rails in je loods. Belangrijk als je met een hoge stockage werkt. Doordat een rolpoort vrij eenvoudig is qua mechaniek en onderdelen is de servicekost ook merkbaar lager. Een laatste voordeel zijn de grote afmetingen waarin je zo’n rolpoort kan bestellen, tot achttien meter breed en zes meter hoog. De breedste rolpoort die wij geplaatst hebben was elf meter breed. Een sectionale poort met dezelfde afmetingen is simpelweg niet te produceren of plaatsen.” Is snelheid belangrijk? Ook dan zijn rolpoorten een logische keuze. Er is zelfs een highspeedversie die anderhalve meter per seconde opent. Voor een faciliteit met veel passage is dat een duidelijk voordeel.

Plaatsing door experten

Holstra biedt de niche van rolpoorten al twintig jaar aan, maar merkt dat de interesse de voorbije vijf jaar een vlucht nam. Klanten zijn onder de indruk van zijn realisaties en ontdekken de troeven voor hun eigen gebouwen. Zo kiest Voeders Decadt uit Oostnieuwkerke resoluut voor rolpoorten en installeerde het Holstra-team onlangs negen dergelijke poorten bij Ndw Plast in Halluin. Een team van vier techniekers is verantwoordelijk voor de plaatsing en dienst na verkoop. Rimmert: “Zij zijn dag in dag uit bezig met sectionale en rolpoorten, en andere industriële producten uit ons gamma. Voor de installatie van rolpoorten hebben we een vrachtwagen uitgerust met een kraan. Bovendien heb je twee heftrucks nodig om zo’n poort omhoog te steken. Niet elke plaatser kan dit dus logistiek bolwerken.”

Holstra
Kortrijkstraat 301
8560 Wevelgem - België
T. 056 42 22 86

info@holstra.be
www.holstra.be

 

 

 

 

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels