INTEGRATIE IVERBO IS COMPLEET
Jan Pison
& Jan Opsomer
Decostere Accountancy Izegem

INTEGRATIE IVERBO IS COMPLEET

Bedrijfsprofiel - Decostere Accountancy Izegem

Iverbo is al lang een gekende naam in de accountancy in Izegem en omstreken. Sinds kort prijkt op de gevel de naam van Decostere Accountancy, dat enkele jaren terug het succesvolle kantoor overnam. De gefaseerde integratie is nu compleet. “Voor onze klanten betekent de overname meer mogelijkheden en doorgedreven expertise, met de vertrouwde persoonlijke aanpak van voorheen”, zegt Jan Opsomer, bezieler van Iverbo en kantoorhouder in Izegem.

De overname van Iverbo door Decostere Accountancy dateert van september 2020. Sindsdien werden al heel wat stappen gezet voor de integratie. “In een eerste fase achter de schermen”, legt Jan Pison, CEO van Decostere Accountancy uit. “We integreren de IT-toepassingen, aligneren het hr-beleid, trekken extra collega’s aan en evolueren naar een uniforme manier van werken over de verschillende kantoren. Daarna verzorgen we onze externe communicatie met het aanpassen van de website, uitsturen van nieuwsbrieven en het organiseren van gezamenlijke seminaries. De naamswijziging naar Decostere Accountancy Izegem is eigenlijk het sluitstuk van de voorbije jaren”.

Synergie ten voordele van de klant

Al meer dan 25 jaar was Iverbo actief als accountancypartner van heel wat ondernemers. Voormalig Iverbo-zaakvoerder en huidig kantoorhouder in Izegem Jan Opsomer en zijn team zetten de nabijheid voor de klant altijd voorop. “Dat verandert niet”, benadrukt Opsomer. “We blijven heel toegankelijk als kantoor. Iedere medewerker kent de klant. De overname laat ons evenwel toe om meer en andere expertises en specialisaties aan te bieden. Zo staan er voortaan zeven juristen tot onze beschikking, en die van onze klanten, voor advies over onder meer successieplanning, overnames, waarderingen, fusies en splitsingen. Als toetredend kantoor krijg je meteen een boost van die waardevolle synergie.”

Ook voor de medewerkers biedt het deel uitmaken van een grotere groep voordelen. Momenten van drukte of periodes van langdurige afwezigheid kunnen verlicht worden door medewerkers van andere kantoren tijdelijk te laten bijspringen. “Denk maar aan de periodes van de btw-aangifte of de jaarafsluit”, zegt Jan Opsomer. “In een netwerk van zes kantoren is er meer ruimte om de werkdruk in een ander kantoor te helpen verlichten. Dat komt de work-lifebalance ten goede, én de kwaliteit van onze diensten naar de klant toe.”

Over de kantoren heen

Om elkaar optimaal te inspireren, motiveren en ondersteunen, zet Decostere Accountancy ook in op het groepsgevoel naast de werkvloer. In oktober laatstleden was er daarom de derde Decostere Accountancy Quiz, waarbij een wisselbeker te winnen viel. Net als vorig jaar schreven zestien teams van vier personen zich in. Daarnaast zijn er jaarlijks heel wat evenementen, die de muren van de kantoren overstijgen. “Als iemand uit een ander kantoor moet bijspringen en we hebben elkaar al eens in een ontspannende sfeer gezien, maakt dat de afstand natuurlijk kleiner”, klinkt het. “Praktisch gezien is bijspringen op een andere locatie namelijk heel laagdrempelig. Binnen de groep werkt iedereen op dezelfde manier en op hetzelfde IT-platform.”

Iedereen, dat zijn ondertussen al 106 medewerkers, verdeeld over zes kantoren. U vindt Decostere Accountancy in Avelgem, Waregem, Drongen, Roeselare, Ieper en Izegem. CEO Jan Pison: “Vanuit elk kantoor werkt het team mee aan dezelfde missie: de ondernemer helpen ondernemen! Daar komt heel wat bij kijken: fiscaal advies, financiële en juridische begeleiding, hr- en payroll-services, periodieke opvolging van de cijfers, rapportages, automatisatie en digitalisatie en nog veel meer. Dicht bij de ondernemer staan en samenwerken in vertrouwen zijn daarbij cruciaal. Precies die aanpak en visie zoeken we ook bij kantoren die potentieel bij onze groep willen aansluiten. Onze lokale verankering versterken met mensen die op een gelijke manier hun vak beoefenen, daar gaat het om. Voor kleinere kantoren is het trouwens bijna onmogelijk geworden om klanten nog op elk vlak optimaal te omringen. Wij hebben alle expertise in huis om dat wel te garanderen. Ook in Izegem!.”

Decostere Accountancy Izegem
Burgemeester Vandenbogaerdelaan 46-48
8870 Izegem - België

T. 051 30 60 47

info@decostere.be
www.decostere.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels