Internationale ervaring met lokale verankering
Koenraad Verduyn Generix Group

Internationale ervaring met lokale verankering

Generix Group

Van een eenmanszaak tot een heleboel grote spelers in de logistieke sector. De SaaS (software as a service)-oplossingen van Generix Group worden internationaal gesmaakt. In de Benelux kende het bedrijf onlangs een flinke groeispurt en verhuisde naar een groter kantoor in Sint-Denijs-Westrem. “Van hieruit zijn we klaar om ons groeitraject verder te zetten”, zegt Koenraad Verduyn, Country Manager Benelux.

De SaaS-oplossingen van Generix Group zijn drieledig in de Benelux, al vormen de EDI Services het grootste aandeel van de activiteiten. Electronic Data Interchange verbindt ERP-pakketten van bedrijven. Orders, facturen en leverbevestigingen verlopen op die manier dus efficiënter met een lagere foutenlast. Een tweede specialisatie is VMI, Vendor Managed Inventory.

“Daarmee kunnen leveranciers de stock van klanten beheren. De klantvraag wordt voorspeld waardoor het aanbod er zo goed mogelijk kan op aansluiten. Het levert een hogere omzet met een lagere kost op. Verder gaan we voor een betere klantenservice en productiviteit, kostenoptimalisatie en wendbaarheid met ons Warehouse Management Systeem (WMS). Een software waar wereldwijd meer dan 1.000 distributiecentra op draaien.”

Bij EDI Services maken zowel eenmansbedrijven als grote bedrijven zoals Carrefour en Danone gebruik van de SaaS-oplossing. Carrefour is zelfs wereldwijd klant met 120 distributiecentra. De focus bij WMS en VMI ligt op middelgrote en grote ondernemingen. Tot slot levert Generix Group nog 3PL portals, ontworpen om de uitvoering van de logistieke operaties efficiënt te laten verlopen door een derde partij. Daar maken bedrijven als Kuehne + Nagel gebruik van.

Internationaal actief

Generix Group is een van oorsprong Franse groep die sinds midden jaren 90 beursgenoteerd staat en vandaag in meer dan 60 landen aanwezig is. In de Benelux gingen de activiteiten rond de eeuwwisseling van start.

“De internationale ervaring is een sterke troef en maakt dat we klanten in verschillende landen kunnen blijven ondersteunen. Maar naast de internationale positionering is de lokale aanwezigheid even belangrijk. Think global, act local. Ook in Nederland neemt de vraag immers toe. Daarom hebben we zopas een kantoor in ’s Hertogensbosch geopend. Het laat ons toe om lokaal een optimale dienstverlening aan te bieden.”

Verder blijven de activiteiten in België stevig groeien. “De verhuis naar een nieuw kantoor is een eerste stap om onze groeiambities waar te maken. Terwijl we vandaag met 15 medewerkers aan de slag gaan, plannen we richting een team van 25 te evolueren. We blijven bovendien werken aan onze producten om nog meer klanten aan efficiëntie te doen winnen.”

Generix Group

Maaltecenter Blok G
Derbystraat 377

9051 Sint-Denijs-Westrem

T. 09 281 23 98

benelux@generixgroup.com
www.generixgroup.com/nl

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels